Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τον Ολυμπιακό Β’ (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Β’ στο γήπεδο του Ρέντη, για την εξ αναβολής 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. Ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης κάνει ο νέος Κροάτης τεχνικός Ζόραν Βούλιτς. Είχε παρακολουθήσει την πρόσφατη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου από τις κερκίδες του γηπέδου στην Ευκαρπία, έκανε μόλις δυο προπονήσεις με τη νέα του ομάδα και ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου, την ωρα που ο ΑΟΞ πετούσε για την Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη.

2. Ο ΑΟΞ προέρχεται από τέσσερα ματς χωρίς γκολ με 0-7 παθητικό και εξαιτίας αυτού έπεσε στην 3η θέση, στο -9 από την πρωτοπόρο Βέροια αλλά με δυο ματς λιγότερα από αυτήν, αλλά και στο +2 από την Αναγέννηση Καρδίτσας, από την οποία όμως έχει δυο ματς περισσότερα. Την Αναγέννηση υπενθυμίζεται ότι θα την αντιμετωπίσει την Κυριακή.

3. Από ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λάρισας προέρχεται και ο Ολυμπιακός Β’, ο οποίος έχει πέσει στον βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με το ξεκίνημα αλλά υπενθυμίζεται ότι δεν διεκδικεί κάτι στην κατηγορία πέρα από το γόητρο και ήδη έχει κόψει βαθμούς από ΑΕΛ και Βέροια, ωστόσο ηττήθηκε εντός έδρας από την Αναγέννηση Καρδίτσας.

4. Στην αποστολή Ολυμπιακού μετέχει φυσικά ο ξανθιώτης αρχηγός του Ολυμπιακού Β’ Γιώργος Ξενιτίδης, αλλα η μεγάλη είδηση είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Πρόκειται για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Α’ που θα προσπαθήσει να βρει πατήατα μέσω τιυ Ολυμπιακού Β’ και δεν αποκλέιεται να χρησιμοποιηθεί από τον Ιμπαγάσα. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Στην πρώτη αποστολή του ΑΟΞ από τον Ζόραν Βούλιτς συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Θανάση Παπαζογλου, που είχε απουσιάσει αν και δεν ήταν τραυματίας από τις τελευταίες αποτολές και σ΄τμφωνα με το ρεπορτά του ThrakiSportS βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες μια ανάσα από το να φύγει από τον ΑΟΞ λόγω κόντρας που φέρεται να υπάρχει με τον Ιεροκλή Στολτίδη. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στην πρώτη του αποστολή ο Βουλιτς με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Οι δυο ομάδες έχουν μακρά προϊστορία για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μέχρι και τελικό Κυπέλλου έχουν παίξει. Ωστόσο το ενδιαφέρον ειναι ότι η Ξάνθη έχει προϊστορία και με τον φρεσκοϊδρυθέντα Ολυμπιακό Β’ καθώς έπαιξαν φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στα Πηγάδια, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

8. Η προηγούμενη κόντρα ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό ήταν… δικαστική και αρκετά πικρή για τους Θρακιώτες. Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΟΞ ουσιαστικά υποβιβάστηκε εξαιτίας των -11 βαθμών από την περίφημη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας και όσα ακολούθησαν. Αυτή θα είναι ουσιαστικά η πρώτη αναμέτρηση από τότε για τον ΑΟΞ σε αγωνιστικό επίπεδο.

9. Η αναμέτρηση θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ. Οχι όμως από την ΕΡΤ3 που προτίμησε το ντέρμπι του Νοτίου Ομίλου ανάμεσα σε Αιγάλεω και Καλαμάτα αλλά από την ΕΡΤ Sport, την υβριδική δηλαδή τηλεόραση και το διαδίκτυο.

10. Διαιτητής έχει οριστεί o Φώτης Πολυχρόνης του συνδέσμου Πιερίας που έχει σφυρίξει δυο φορές φέτος τον ΑΟΞ, στα παιχνίδια ΠΑΟΚ Β – ΑΟΞ 0-1 και ΑΕΛ – ΑΟΞ 4-0. Βοηθοί ορίστηκαν οι Βρούζος, Μηνούδης (επίσης Πιερίας)

11. Την ιδια ώρα θα διεξάγονται άλλα εξ αναβολής παιχίδια για τον Βορειο Ομιλο με μεγαλο ενδιαφερον για τον ΑΟΞ αφού παίζει και η πρωτοπόρος Βέροια και η ΑΕΛ αλλά και η Αναγέννηση Καρδίτσας που ακολουθεί. Συνοπτικά το πρόγραμμα: για την 11η αγωνιστική Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β-Νίκη Βόλου, ΑΟ Τρίκαλα-Αλμωπός Αριδαίας, ΑΕΛ-Καβάλα, Απόλλων Λάρισας-Θεσπρωτός και για την 13η αγωνστική Πιερικός-Ηρακλής.