Α2 Ανδρών: Διαμαρτυρία του Εθνικού στην ΕΟΠΕ για την τιμωρία – Κοινή επιστολή με άλλες τέσσερις ομάδες

Κοινή επιστολή με άλλες τέσσερις ομάδες απέστειλε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, διαμαρτυρόμενος στην ΕΟΠΕ για την τιμωρία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι ομάδες, δεν είναι σωστό να υπάρχουν αναδρομικές τιμωρίες, έπειτα από 1,5 χρόνο, όπου το βόλεϊ δεν παιζόταν, καθώς αυτό καθιστά καταστροφή για το άθλημα.

Την ανακοίνωση για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, υπογράφει ο Πρόεδρος του συλλόγου, Αυγερινός Μεσινέζης.

Αναλυτικά το κείμενο που υπογράφουν οι πέντε ομάδες:

“Σε μία εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός προτού προλάβει να συνέλθει από την οικονομική κρίση μαστίζεται μαζί με όλη την κοινωνία από την πανδημία και τις παρενέργειες της, η ΕΟΠΕ δείχνει την περιφρόνηση της για τα σωματεία που εν μέσω της πανδημίας επέλεξαν το καλοκαίρι του 2020 να δηλώσουν συμμετοχή σε χαμηλότερη κατηγορία επιβάλλοντας τους εξοντωτικές κυρώσεις αφαίρεσης βαθών και μάλιστα από το τρέχον πρωτάθλημα, ενάμιση χρόνο μετά.

Για να αντιληφθεί ο κόσμος του αθλήματος την τραγικότητα του ζητήματος ενημερώνουμε πως από την εποχή της οικονομικής κρίσης η ΕΟΠΕ είχε συμπεριλάβει διάταξη στους κανονισμούς της με την οποία έδινε το δικαίωμα σε ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής σε κάποιο πρωτάθλημα και αδυνατούν να αναλάβουν το οικονομικό βάρος της συμμετοχής τους σε αυτό, να συμμετάσχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε χαμηλότερη κατηγορία, χωρίς συνέπειες αν η σχετική δήλωση γίνει πριν τις 30 Ιουνίου. Αν η δήλωση γινόταν αργότερα, προβλεπόταν κυρώσεις

Η σημερινή διοίκηση της ΕΟΠΕ όχι μόνο δεν έλαβε κανένα ειδικό σχετικό μέτρο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, αλλά είχε ήδη φροντίσει από το 2018 να αυστηροποιήσει την παραπάνω διάταξη επιβάλλοντας ποινές αφαίρεσης βαθμών ακόμα και σε περιπτώσεις έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής σε χαμηλότερη κατηγορία.

Και δεν έφτανε αυτό, αλλά το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΟΠΕ επιλήφθηκε του θέματος με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση επιβάλλοντας σε εννέα ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας το 2020 ποινή αφαίρεσης βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Έτσι δείχνετε κύριοι της ΕΟΠΕ τη στήριξη σας στα σωματεία που αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω τόσων δεινών!!!

Εμείς δεν θα προσβάλουμε στο ΑΣΕΑΔ τις σχετικές αποφάσεις, γιατί δεν μας περισσεύουν τα χρήματα που χρειάζονται για τις νομικές ενέργειες.

Ελπίζουμε όμως όλος ο κόσμος του αθλήματος να έβγαλε τα συμπεράσματα του για το ποιοι και με ποιον τρόπο διαχειρίζονται τις τύχες του αθλήματος που αγαπάμε”.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΑΘΛΕΣΗ –ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΜΕΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ 1988 –ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚ ΖΕΡΙΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΕΣΙΝΕΖΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ- ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΜΕΝ ΤΟΥΜΠΑΣ- ΜΠΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ