Γ’ Εθνική: H διαιτησία και οι μεταγραφές – αλλαγές του Θερμαϊκού έφεραν τα πάνω κάτω και έβαλαν μπελάδες στον Ορφέα Ξάνθης

Ήττα μαχαιριά με ανατροπή γνώρισε ο Ορφέας Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ από τον Θερμαικό και βλέπει την υπόθεση παραμονή να γίνεται ολοενα και δυσκολότερη.

Σε ένα ματς όπου αναμέτρήθηκαν η χειρότερη άμυνα και έδρα αυτή του Ορφέα όπου έχει μόλις μια ισοπαλία και η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα με 4/4 ήττες αυτή της Θέρμης, νικητές αναδείχθηκαν οι Θεσσαλονικείς με 1-2 και βρέθηκαν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού σε τετραπλή ισοβαθμία με Αλεξανδρούπολη, Πλαγιά και Σοχό στους 13 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο Ορφέας έμεινε ξανά τελευταίος στους -7 από τους παραπάνω.

Σε ένα μέτριο ματς κυρίως στο πρωτο ημίχρονο ο Ορφέας με τις μεταγραφές Χατζήπαπα, Παπαστεφάνου και … Πασχαλάκη προσπάθησε να επιβαλλει τον ρυθμό του, ωστόσο αν και είχε τον έλεγχο δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Παναγιωτίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινησε καλά για τον Ορφέα που λανοιξε στο 52′ το σκορ με τον Πέτρο Γκασιμπαγιασίδη οπου με ωραία προσπαθεια νίκησε τον Παναγιωτιδη κάνοντας το 1-0. Ωστόσο οι δυο νέες μεταγραφές του Γενάρη και αλλαγές του διδύμου Μπούρκα και Δούμα άλλαξαν τον αγώνα με τον Δημητρη Αλωπούδη που αποκτληθηκε από τον Τηλυκράτη να σκοράρει στο 62′ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ από το Λαπατα. Ο Χατζημεστής ρίσκαρε τοποθετώνατς τον Παπαστεφάνου από στόπερ στην επίθεση, αλλά τελικά το γκολ το πέτυχαν με κεφαλιά στο 77′ από την άλλη αλλαγή και μεταγραφή τον πρώην επιθετικό του Σοχού Σωτήρη Θεοδωρίδη.

Την Τεταρτη ο Ορφέας που θα παλέψει να σώσει το τομαρι του μέχρι το τελος του πρωταθλήματος και κανέις δεν πρέπει να τον ξεγράψει, θα ταξιδέψει στον ορεινό Σοχό Θεσσαλονίκης κόντρα στον ξεκούραστο Εθνικό σε ένα ματς που οι Ξανθιώτες θέλουν βαθμό ή βαθμούς, ενώ ο Θερμαικός φιλοξενεί στο μίνι ντερμπι της θεσσαλονίκης τον πρωτοπορο Αγροτικό Αστερα.

Παράπονα είχαν οι γηπεδούχοι στην φάση του πρωτου γκολ και για ένα πέναλτι από τους Λάπατα, Γκιόση και κυρίως από τον επόπτη Διονίδη της ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Χατζηπαπάς, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Λ. Παπαδόπουλος, Βουλγαρίδης, Γκασιμπαγιαζίδης (75′ Ιωαννίδης), Κουκουρίγκος, Ν. Μελισσόπουλος (65′ Μαυρόπουλος), Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (Μπούρκας– Δούμας): Παναγιωτίδης, Αγγελίδης, Ράζα, Τρόκας, Σιούτας, Αναστασιάδης, Πουρναράς, Χαραλαμπίδης, Κράββαρης, Διαμαντίδης, Μπαλικτσής.