Κατέκτησε τίτλο με την ΑΕΔ μετά από δύο ρήξεις χιαστού και έσω μηνίσκου! Τώρα περιμένει 6ο χειρουργείο στο ίδιο γόνατο αλλά δεν μετανιώνει…

Την προσωπική του ιστορία, που περιλαμβάνει συνολικά έξι σοβαρά χειρουργεία στο ίδιο πόδι, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ο πρώην παίκτης της ΑΕ Διδυμοτείχου Τάσος Ναστούλης, με την οποία μάλιστα κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα.

Συνοδεύοντας το σχετικό κείμενο που έγραψε στην διαδικτυακή ομάδα Equipo με μια φωτογραφία από την απονομή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου, ο Ναστούλης δίνει το σύνθημα στα νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους παρά τα όποια προβλήματα.

«Τα σημάδια στο γόνατο δεν μπορούν να συγκριθούν με την αγάπη τις φιλίες και τα μαθήματα ζωής που μου έδωσε το ποδόσφαιρο.Το ποδόσφαιρο θα είναι το λαοφιλέστερο άθλημα του κόσμου γιατί είναι μια μικρογραφία της ζωής μόνο όσοι το έχουν βιώσει μπορούν να καταλάβουν την “αρρώστια” που νιώθουμε για αυτό το άθλημα», λέει ο ίδιος.

Και όλα αυτά, ενώ περιμένει το έκτο του χειρουργείο με στόχο απλά και μόνο να μπορέσει να ξαναπερπατήσει φυσιολογικά. Αναλυτικά το κείμενό του έχει ως εξής:

Ξεκίνησα από τους παίδες του Ολυμπιακού (μετά από επιλογή των σχολικών πρωταθλημάτων του Πειραιά).

17 χρόνων μετά από συμμετοχή στην δ Εθνική και κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας με τον Θρίαμβο Λούρου( 2008-2009),υπογράφω στον Α.Ο Γλυφάδας( 2009-2010).

Σε μια ομάδα με παίκτες από κατηγορίες με εμπειρία Α εθνικής (Καζαντζής,Λαζάρου,Πούλιος,Κικιδακης,Μποτσιβαλης,Μανωλιάδης κ.α).Τερματίζουμε τρίτοι πίσω από Απόλλων Σμύρνης και Κηφισιά.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ο γενικός αρχηγός τότε μου αναφέρει πριν την προπόνηση ότι θέλουν να με ανανεώσουν για την προσπάθεια της επόμενης χρονιάς να ανέβει η ομάδα στην γ εθνική (όπου καταφέρνει παρεμπιπτόντως την άνοδο).

10 λεπτά μετά την ανανέωση του συμβολαίου βγαίνουμε για προπόνηση και το δεξί μου πόδι κολλάει στο έδαφος…νιώθω ένα πόνο στο γόνατο…νιώθω σαν το πόδι να κόβεται στα δύο!Η μαγνητική δείχνει αποκόλληση χόνδρου ,ρήξη χιαστού,ρήξη έσω έξω μηνίσκου.

Δέκα μήνες μετά επιστρέφω…Η ομάδα με δίνει δανεικό στον Άγιο Δημήτριο για το τελευταίο 6μηνό.

Η ομάδα είναι πρώτη 4 αγωνιστικές πριν το τέλος και ενώ έχω πάρει πάλι παιχνίδια στα πόδια μου το πόδι μου ξανακολλάει…

Ξανά ρήξη χιαστού ρήξη έσω μηνίσκου στο ίδιο πόδι…

Καταλαβαίνω ότι δύσκολα θα επανέλθω.

Τελικά μετά από ένα χρόνο και πολύ ενδυνάμωση και αποκατάσταση του τραυματισμένου γόνατου παίζω για άλλα έξι χρόνια, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα με Γ.Σ Καισαριανής και ΑΕ Διδυμοτείχου).

Γυρνάω στον τόπο που γεννήθηκα για να βοηθήσω την τοπική μου ομάδα για ένα εξάμηνο όμως και πάλι το γόνατο μου με προδίδει κλειδώνει ανάμεσα από τα πόδια αντιπάλου και τρίτη φορά παθαίνω ρήξη χιαστού.

Αποφασίζω να φτιάξω και πάλι το γόνατο μου …

Μέχρι στιγμής περιμένω να κάνω το 6ο χειρουργείο στο ίδιο γόνατο με στόχο απλά να περπατάω φυσιολογικά.

Αυτό που θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά είναι να προσπαθούν να κάνουν αυτό που αγαπάνε παρόλο τις δυσκολίες που μπορούν να βρουν στον δρόμο τους.

Τα σημάδια στο γόνατο δεν μπορούν να συγκριθούν με την αγάπη τις φιλίες και τα μαθήματα ζωής που μου έδωσε το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο θα είναι το λαοφιλέστερο άθλημα του κόσμου γιατί είναι μια μικρογραφία της ζωής μόνο όσοι το έχουν βιώσει μπορούν να καταλάβουν την “αρρώστια” που νιώθουμε για αυτό το άθλημα.

Τάσος Ναστούλης