Super League: Σπουδαία ισοπαλία σαν νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης με βασικό Μπαξεβανίδη κόντρα στον Ολυμπιακό

Την ισοπαλία με 0-0 πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Για τους γηπεδούχους ήταν βασικός ο Κομοτηναίος μπακ Δήμος Μπαξεβανίδης, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν αρκετές απουσίες, καθώς οι γηπεδούχοι ταλαιπωρούνται από κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι Πειραιώτες δεν είχαν στην διάθεσή τους αρκετούς διεθνείς παίκτες λόγω του Κόπα Άφρικα.

Ο Απόλλων Σμύρνης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και κράτησε σχετικά άνετα το μηδέν στην ανάπαυλα, με τον Ολυμπιακό να έχει σαφώς το πάνω χέρι στην κυκλοφορία της μπάλας και στον έλεγχο του ρυθμού.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το 0-1 χάθηκε στο 80′ από τον Ελ Αραμπί, όταν τον βρήκε με μαθηματική ακρίβεια με σέντρα ο Βαλμπουενά, αλλά αυτός από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

Το τελικό 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα τον πολύτιμο βαθμό, αφού έφτασαν τους 8 και παραμένουν στην τελευταία θέση, έχοντας όμως και δύο παιχνίδια λιγότερα από τον Ατρόμητο που έχει 9 βαθμούς και τη Λαμία που έχει 11.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την απώλεια παραμένουν στην 1η θέση με 42 βαθμούς και σε σχετική απόσταση από την 2η ΑΕΚ που έχει 33.