Γ’ Εθνική: Θέτει ξεκάθαρα ως στόχο πέμπτη άνοδο με την φανέλα (και) του Μακεδονικού ο Εβρίτης Θάνος Τοπούζης

Ο 30χρονος Εβρίτης επιθετικός του Μακεδονικού Θάνος Τοπούζης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στόχος των Θεσσαλονικέων είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος, κάτι που ωστόσο αναφέρει ότι δεν θα είναι εύκολο.

«Ο βασικός επιθετικός του φετινού Μακεδονικού Θάνος Τοπούζης έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες της θέσης του, σκοράροντας έως τώρα τρία γκολ και δίνοντας δύο ασίστ σε εννιά αγώνες πρωταθλήματρος», επισημαίνει η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και προσθέτει: «Βέβαια, ο ίδιος δηλώνει μη ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του, παραδεχόμενος πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος».

«Εγώ έχω τέσσερα πρωταθλήματα, πηγαίνω και για το πέμπτο. Τους είχα και πέρυσι τους δύο προπονητές, τους ξερω, τους εμπιστεύομαι και γι’ αυτό ήρθα και στην ομάδα. Όσο για τη θέση μας στη βαθμολογία, γι’ αυτό ξεκινήσαμε, για να είμαστε εδώ σήμερα. Και παρόλο που δεν έχουμε παίξει ακόμη όπως πρέπει, νομίζω πως δικαιούμαστε να βρισκόμαστε στην κορυφή», λέει στην αρχη ο Τοπουζης.

Σε ερώτημα ότι το έχει με τις ανόδους, αφού πέρα από το περυσινό πρωτάθλημα, είχες κατακτήσει άνοδο και με τη Σαλερνιτάνα και με τον ΟΦΗ, απαντά όταν τον ρωτάνε αν ειναι νωρίς για αυτήν την συζήτηση: «Δεν είναι νωρίς. Αυτός είναι ο στόχος από τη στιγμή που φτάσαμε Χριστούγεννα και βρισκόμαστε εδώ (σ.σ. στην κορυφή). Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα βέβαια, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εύκολο παχνίδι στον όμιλο. Υπάρχουν και δύο ομάδες, οι δύο της Κοζάνης, που είμαι σίγουρος ότι δεν θα το παρατήσουν ως το τέλος. Αλλά θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και μετά φυσικά και την άνοδο».

Την πολύ καλή πορεία φέτος διέκοψε μια απρόσμενη ήττα από τη Θύελλα Σαρακηνών. Μπήκαν τότε αμφιβολίες στο μυαλό ή το πνεύμα του πρωταθλητισμού δεν κλονίστηκε καθόλου; «Στον πρωταθλητισμό δε σου εγγυάται κανείς ότι θα πάρεις το πρωτάθλημα αήττητος. Και ήττες θα υπάρχουν, ειδικότερα σε γήπεδα ειδικών συνθηκών όπως στους Σαρακηνούς, που ήταν σαν 9Χ9, και στον Άγιο Ματθαίο, που ήταν πλαστικό σαν 9Χ9. Βέβαια αυτά τα γήπεδα δεν είναι δύσκολα μόνο για εμάς. Κι άλλες ομάδες θα χάσουν βαθμούς εκεί. Η ήττα στους Σαρακηνούς δε νομίζω ότι μας επηρέασε. Αντιθέτως, τα βάλαμε κάτω, είδαμε τι πρέπει να διορθώσουμε και ακολούθησε το καλύτερο μας παιχνίδι, με τον Εδεσσαϊκό».

Ποιες ομάδες βλέπεις ο Θάνος Τοπούζης αντέχουν μέχρι τέλους τη μάχη του πρωταθλητισμού; «Οι δύο της Κοζάνης και εμείς, δεν βλέπω κάποιον άλλον». Οσο για το αν ειναι ικανοποιημενος από την προσωπική του στατιστική με τρια γκολ και δυο ασιστ, απαντά γελώντας: «Ικανοποιημένος δεν είμαι, ποτέ δεν είμαι. Θα μπορούσα να έχω πάει σίγουρα και καλύτερα. Από κει και πέρα, κάθε γκολ και κάθε ασίστ που δίνει βαθμούς στην ομάδα, μου φέρνει ικανοποίηση. Σε αυτήν την ηλικία, τα προσωπικά στατιστικά δε με ενδιαφέρουν τόσο πολύ, πιο πολύ με νοιάζουν τα πρωταθλήματα. Αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα είτε με γκολ είτε με ασίστ, θα το κάνω».