Εγκαινιάσθηκε παρουσία Κατσαρού και Ταξιλδάρη νέος εκθεσιακός χώρος στο Ολυμπιακό Μουσείο της Βόρειας Ελλάδας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινίασε τον νέο εκθεσιακό του χώρο 3.500 τ.μ. και τη νέα μόνιμη έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες».

Τα εγκαίνια τέλεσε η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ κος Σπύρος Καπράλος, παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η τέλεση των εγκαινίων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υπογραμμίζει την προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό κίνημα, καθώς αποτελεί το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, ενεργό κύτταρο της κοινωνίας με επισκεψιμότητα που έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 κοινού και τους 900.000 μαθητές.

Την εκδήλωση εγκαινίων χαιρέτησε η Μενδώνη εξαίροντας την 20ετή προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τη συλλογή, τη διάσωση, την ανάδειξη και τη μεταλαμπάδευση της Ολυμπιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που το καθιστούν πρωτοπόρο φορέα για τη διεθνή ανάδειξη της χώρας ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης μελών της ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας στην οποία τιμήθηκαν Ολυμπιονίκες και θεσμικοί εκπρόσωποι της πολιτείας και υποστηρικτές του έργου του μουσείου. Μεγάλη στιγμή για το μουσείο υπήρξε τόσο η βράβευση του Στέφανου Ντούσκου, χρυσού ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στο Τόκυο, όσο και η προσφορά προσωπικών του αντικειμένων, που πλέον θα εκτίθενται στο μουσείο.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσωπήθηκε από την χάλκινη Ολυμπιονίκη Ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδιλή, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών που εκπροσωπήθηκε από τον αργυρό ολυμπιονίκη Δημήτρη Μούγιο και τέλος ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γρηγόρη Πολυχρονίδη χρυσό Παραολυμπιονίκη μπότσια, τον Ανδρέα Κατσαρό αργυρό Παραολυμπιονίκη κολύμβησης και πρόεδο του Ηρόδικου Κομοτηνής, τον Κομοτηναίο αρχηγό παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και τον Γιάννη Κωστάκη, χάλκινο Παραολυμπιονίκη κολύμβησης.