Μποναμάς 30.000 ευρώ στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και 13.750 ευρώ στον Τάσο Καλλιτσάρη για τις επιτυχίες του 2018

Τις οικονομικές επιβραβεύσεις που αφορούν το 2018 για τους εξαιρετικά διακριθέντες αθλητές, του συνοδούς (όσον αφορά στους ΑμεΑ) και τους προπονητές τους, κατέβαλε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε είναι 1.173.300 ευρώ και αντιστοιχεί σε διακρίσεις που σημειώθηκαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2018, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τον νόμο, πριμ καταβλήθηκε και σε αθλήτριες, αθλητές, στους συνοδούς τους και στους προπονητές τους, οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές διακρίσεις σε αγωνίσματα ατομικών αθλημάτων ή σε ομαδικά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και των Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων και Αυτοκαθαιρούμενων.

Για τις εξαιρετικές διακρίσεις στα ολυμπιακά αθλήματα το 2018 καταβλήθηκαν συνολικά 667.250€ σε 28 αθλήτριες και αθλητές (και 13 προπονητές τους), μεταξύ των οποίων η Δραμινή παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σκοποβολή Άννα Κορακάκη, (είχε πετύχει τότε και παγκόσμιο ρεκόρ), ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας και οι πρωταθλητές Ευρώπης στον στίβο Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου.

Συνολικά 41.000 ευρώ λαμβάνει η Αννα Κορακάκη και 19.000 ευρώ ο πατέρας και προπονητής της Τάσος. Από πλευράς Θράκης ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης για δυο χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάυλημα ΑμεΑ λαμβάνει 30.000 ευρώ και ο προπονητής του Τάσος Καλλιτσάρης 13.750 ευρώ.

Αναλυτικά όλη η λίστα με τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνοδούς και τα ποσά για την κάθε επιτυχία με ένα κλικ ΕΔΩ.