Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τον ΑΟ Τρίκαλα (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τα Τρίκαλα στον αγώνα που θα ρίξει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. Με νίκη ο ΑΟΞ πηγαίνει να κάνει διακοπές ως πρωτοπόρος, προσπερνώντας ξανά την ομάδα της Βέροιας, όπως για πρώτη φορά έκανε την περασμένη Τετάρτη. Αυτήν την στιγμή και μετά το ματς της Βέροιας με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο, ο ΑΟΞ είναι δυο βαθμούς πίσω από την Βέροια αλλά και με δυο ματς λιγότερα, αφού δεν έχει παίξει το αποψινό με τα Τρίκαλα ενώ έχει κάνει και το ρεπό του.

2. Με νίκη, επίσης, η Ξάνθη θα συνεχίσει ένα σερί που έχει δημιουργήσει με τον Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο. Μέχρι στιγμής, από την ημέρα που ανέλαβε, μετράει έξι σερί νίκες και μάλιστα δεν έχει δεχτεί ούτε τέρμα. Το μοναδικό γκολ που δέχτηκε η Ξάνθη στο πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα με τον Πιερικό, είχε ως συνέπεια και τη μοναδική βαθμολογική απώλεια των Θρακιωτών.

3. Τα Τρίκαλα, όπου προπονητής έχει αναλάβει ο Εβρίτης Νίκος Ουσταμπασίδης, προέρχονται από τη νίκη επί του Πιερικού μεσοβδόμαδα. Την περασμένη Κυριακή ηττήθηκαν στο μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι από την Αναγέννηση Καρδίτσας με 4-2.

4. Η απουσία του αρχηγού Τάσου Παπαζογλου ξεχωρίζει από την ανακοίνωση της αποστολής του Νίκου Κεχαγιά για τον αγωνα, στην οποία επιστρέφουν οι Κρητικός και Ουνγιαλίδης. Αναλυτικά η λίστα με τα μέλη της αποστολής με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Με 22 παίκτες έρχεται στην Ξάνθη η ομάδα των Τρικάλων. Στην αποστολή των κυανέρυθρων βρίσκονται οι Παντελής Ριζογιάννης και Γιώργος Μανίσογλου, που έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του ΑΟΞ. Αναλυτικά όλα τα ονόπματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Ο Ριζογιάννης ήταν ο μοιραίος παίκτης των Τρικάλων στην περσινή αναμέτρηση στα Πηγάδια.Τότε είχε πιάσει ο Ιτσο πέναλτι σε νεκρό χρόνο του Ριζογιάννη χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο σε εκείνη την χρονική συγκυρία τρίποντο, με την Ξάνθη να κερδίζει με 1-0 χάρη στο τέρμα του Καπνίδη. Λεπτομέρειες για εκείνον τον αγωνα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Η παράδοση με τη Θεσσαλική ομάδα στις αναμετρήσεις τους στην Ξάνθη είναι κυριαρχικά υπέρ του ΑΟΞ, αφού σε 15 αναμετρήσεις στην Ξάνθη ο ΑΟΞ μετράει 11 νίκες και 4 ισοπαλίες, από το 1968 που συναντήθηκαν πρώτη φορά, μέχρι την περσινή αναμέτρηση. Ολη η λίστα με τα σκορ και τους σκόρερς με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Διαιτητής της αναμέτρησης AO Ξάνθη – AO Τρίκαλα ορίστηκε ο Βρέσκας (Πιερίας) με βοηθούς τους Μηνούδη και Βρούζο (επίσης Πιερίας). Τεταρτος ο Θεοχάρης (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο Κωνσταντάρας (Καβάλας)

9. Ο αγώνας αυτός είναι ο πρώτος φετινός εντός έδρας της Ξάνθης που καλύπτεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και συγκεκριμένα από την ΕΡΤ3. Για αυτό και θα ξεκινήσει πιο αργά από τους υπόλοιπους, στις 17:00 και θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων. Επίσης εκείνη την ωρα δεν έχει άλλα ματς στα γηπεδα της Ξάνθης, πλην των αγωνων μπάσκετ του Λεύκιππου και της Ασπίδας, αλλά λιγο νωρίτερα θα έχουν γίνει οι αναμετρήσεις του Ορφέα Ξάνθης με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και η τελευταία αγωνξιστική στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης πριν τις γιορτές.

10. Βέβαια από την ΠΑΕ ζητούν την στήριξη του κόσμου. Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται μέχρι και την έναρξη του αγώνα και η τιμή τους κινείται στα 10 ευρώ, ενώ είναι δωρεάν η ελισοδος για ΑμεΑ και για παιδιά κάτω των 16 ετών. Λεπτομέρειες για την διάθεση εισιτηρίων με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Οπως προαναφέρθηκε με αυτόν τον αγωνα ολοκληρώνεται η αγωνιστική. Νωρίτερα, στις 14:45 παίζουν Θεσπρωτος – ΠΑΟΚ Β’, Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας, Πιερικός – ΑΕΛ και Καβάλα – Ολυμπιακός Βόλου. Χθες είχαμε Απόλλων Ποντου – Ολυμπιακος Β’ 0-0 και Βέροια – Πανσερραϊκός 3-0. Ρεπό έχει ο Ηρακλής ενώ το Νίκη Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας θα επανοριστεί καθώς αναβλήθηκε λόγω της ανακλησης του πιστοποιητικού της ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας από την ΕΕΑ.