Κύπελλο Ελλάδας: Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε από τη ΧΑΝΘ ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

Την ήττα από τη ΧΑΝΘ γνώρισε ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης για την Β΄Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, γνωρίζοντας έτσι και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Φοίνικας στα δύο πρώτα σετ κόντραρε αρκετά τη ΧΑΝΘ, η οποία αγωνίζεται στην Pre League Γυναικών, καθώς στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ, με τις Θεσσαλονικιές στο τέλος να ξεφεύγουν και να κάνουν το 0-1 με 19-25.

Το δεύτερο σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, με καμιά από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, αλλά με τη ΧΑΝΘ να κάνει το 0-2 με 23-25, ούσα πιο αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία. Σετ, βέβαια, το οποίο αν κατακτούσε ο Φοίνικας θα άλλαζε την αναμέτρηση.

Το τρίτο σετ δεν χρήζει δάφνες ποιότητας, καθώς ο Φοίνικας καταπονημένος και από τη δύσκολη αναμέτρηση του Σαββάτου, δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο στον ρυθμό της ΧΑΝΘ και έτσι το 0-3 έγινε με 14-25.

Τα σετ: 19-25, 23-25, 14-25

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τσουλκανάκης): Νικολαΐδου, Σωτηρίου, Ξανθή, Αλεξάκη, Παπαστεφάνου, Διαμάντη, Κιοσσέ (λ)/ Δαλλή, Παπαβασιλείου, Δαμιανίδη, Βούλγαρη, Βουρδόλη, Μητσίκα

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Μαρκάδα, Ιωαννίδου, Κόντη, Γιαννούλη, Αρμουτάκη, Γουγούση . Παπαδοπούλου (λ), Ευθυμιάδου (λ), Σπασόγεβιτς.