ΕΠΣ Θράκης: Τα δεδομένα για την πρόκριση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων

Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα έχει ξεκαθαρίσει η τελική οκτάδα.

Βέβαια, ουσιαστικά μόνον σε δυο ομίλους υπάρχει εκκρεμότητα, αφού ήδη ξέρουμε από τώρα ότι στην επόμενη φάση έχουν προκριθεί έξι ομάδες: Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Πόντος Κομοτηνής από τον Α’ Ομιλο, Πανθρακικός και Αετός Μίσχου από τον Β’ Ομιλο, ο ΠΑΟ Κοσμίου από τον Γ’ Ομιλο και η Ελπίδα Σαπών από τον Δ’ Ομιλο.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Στον Α’ Όμιλο διεξάγεται το παιχνίδι Πόντος Κομοτηνής – Δόξα Νέου Σοδηροχωρίου, με τις δυο ομάδες να έχουν ήδη προκριθεί. Απλά από το ματς αυτό θα ξεκαθαρίσει ποιος θα προκριθεί ως πρώτος και ποιος δεύτερος, με το Σιδηροχώρι να ευνοείται και στην ισοπαλία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3 (8- 0)
2. Πόντος Κομοτηνής 3 (7- 4)
————————————
3. ΑΟ Μύστακα 0 (4-14)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Στον Β’ Όμολο επίσξς έχει ξεκαθαρίσει η πρόκριση. Τίθενται αντιμετωποι στην τελευταία αγωνιστική ο Αετός Μίσχου και ο Πανθρακικός, που ήδη έχουν εξασφαλίσει πρόκριση. Από το μεταξύ τους ματς απλά θα ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση με τον Πανθρακικό να ευνοείται στην ισοπαλία-ισοβαθμία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΠΣ Πανθρακικός 3 (3-0)
2. Αετός Μίσχου 3 (1- 0)
————————————
3. Ατσάλι Αρχοντικών 0 (0- 4)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ο ΠΑΟ Κοσμίου φιλοξενεί την τελευταία αγωνιστική την Δόξα Προσκυνητών έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να τον φτάσει η Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου. Σε αντίθεση όμως με το Κόσμιο, οι Πορκσυνητές δεν είναι εξασφαλισμένοι, καθώς θα βρεθούν κάτω από το Θρυλόριο αν ηττηθούν με τέσσερα γκολ διαφορά. Σε περίπτωση νίκης των Προσκυνητών, η Δόξα θα περάσει ως πρώτη και το Κόσμιο ως δεύτερο. Σε ισοπαλία αντιστρέφεται η κατάσταση, με το Κόσμιο 1ο και την Δόξα 2η. Ενδιαφέρον έχει το τι θα γίνει σε περίπτωση νίκης του Κοσμίου. Αν είναι με ένα ή δύο γκολ διαφορά, τότε το Κοσμιο 1ο και η Δόξα Προσκυνητών 2η, αφού θα έχει διαφορά τερμάτων στο -1 ενώ η Αναγέννηση έχει στο -2. Αν είναι με τέσσερα γκολ διαφορά, τότε πάντα το Κοσμιο ειναι πρώτο αλλά προκρίνεται ως 2η η Αναγέννηση. Αν είναι με 3 γκολ διαφορά αλλά με την Δόξα Προσκυνητών να πετυχαίνει γκολ (4-1, 5-2 κλπ) τότε παλι προκρινεται η Δόξα Προσκυνητών ως 2η. Τέλος, στο τρελό σενάριο του 3-0, το Κόσμιο θα προκρίνεται με το απόλυτο ως 1ο και θα ισοβαθμούν στην 2η θέση Δόξα Προσκυνητών και Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου θα έχουν από έναν βαθμό, την μεταξύ τους ισοπαλία, και τέρματα 4-6, δηλαδή απόλυτη ισοβαθμία. Οπότε είτε θα πρέπει να παίξουν νέο αγωνα μπαράζ!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΠΑΟ Κοσμίου 3 (3-1)
2. Δόξα Προσκυνητών 1 (4-3)
————————————
3. Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου 1 (4-6)

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ο Ορφέας Στρύμης την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Δοξα Γρατινής. Σε περίπτωση νίκης της Γρατινής ή ισοπαλίας, δεν υπάρχει προβληματισμός, πρώτη θα είναι η Γρατινή και δεύτερη η Ελπίδα Σαπών. Αν ο Ορφέας νικήσει μέχρι και με δυο γκολ διαφορά, πάλι προκρίνονται Γρατινή και Σάπες, αλλά στην πρώτη περίπτωση με την Δόξα 1η και στην δεύτερη με τις Σάπες στην 1η θέση. Σε περίπτωση που ο Ορφέας Στρύμης κερδίσει με 3-0 ή 4-1 κλπ, τότε η Ελπίδα Σαπών θα είναι 1η με 3 βαθμούς και μηδενική διαφορά τερμάτων και στην 2η θέση θα είναι ο Ορφέας Στρύμης που αν και θα έχει ίδια αρνητική διαφορά τερμάτων στο -1 με την Δόξα Γρατινής, θα έχει πετύχει περισσότερα γκολ στην επίθεση. Αν ο Ορφέας Στρύμης κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά και πάνω, τότε ο Ορφέας Στρύμης περνά αυτός πρώτος, η Ελπίδα Σαπών δεύτερη και μένει εκτός συνέχειας η Δόξα Γρατινής. Σε κάθε περίπτωση η Ελπίδα Σαπών που έχει ρεπό θα είναι στην επόμενη φάση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Δόξα Γρατινής 3 (2-0)
2. Ελπίδα Σαπών 3 (4-4)
————————————
3. Ορφέας Στρύμης 0 (0-4)