Κόλλησαν κορονοϊό ένας αντιδήμαρχος Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ένας ακόμα σύμβουλος

Το πρόβλημα με τα πολλά ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπως και σε ολόκληρο τον Έβρο το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι γνωστό. Μάλιστα και θεσμικοί του δήμου βρέθηκαν θετικοί στον Covdi-19 και έχουν νοσήσει.

Το έκανε δημόσια γνωστό ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, όταν και ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Αντιδήμαρχο Τριγώνου Πέτρο Αργυριάδη, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλη Μαρασλή και τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Ντινούδη από την παράταξη της Μαρίας Γκουγκουσκίδου. Μάλιστα όπως είπε, οι Αργυριάδης, Ντινούδης οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν πλέον κανένα πρόβλημα και πήραν μέρος στη χθεσινή συνεδρίαση, ξεπέρασαν αυτή την… περιπέτεια με τον κορονοϊό σχετικά ήπια, ενώ ο κ.Μαρασλής δεν διηύθυνε χθες την συζήτηση και τον αντικατέστησε (με επιτυχία) ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Καλφόπουλος.

Ο δήμαρχος της Ορεστιάδας ανέφερε πάντως ότι υπάρχει αυτό τον καιρό πολύ σοβαρό πρόβλημα με την διάδοση του κορονοϊού. “Δυστυχώς τα επίσημα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, δείχνουν ότι είμαστε σε μια δραματική κατάσταση όσον αφορά τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων. Έχουμε ξεπεράσει τα 400 ενεργά κρούσματα μόνο στον δήμο Ορεστιάδας. Όλοι έχουμε σε συγγενικό ή κοντινό περιβάλλον ανθρώπους που νοσούν.

Έχει ξεφύγει αρκετά η κατάσταση και όταν πανελλαδικά ο μέσος όρος του δείκτη μεταδοτικότητας είναι στο 1,26% και ο μέσος όρος στον δήμο μας κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15%, καταλαβαίνετε τι μεγάλη διαφορά μιλάμε. Δεν δραματοποιώ μια κατάσταση, αλλά πρέπει όλοι να προβληματιστούμε και να βοηθήσουμε ώστε να μην χάνουμε συγγενείς, φίλους, νέους ανθρώπους από την πανδημία”.

Όσα είπε ο κ.Μαυρίδης επιβεβαιώθηκαν και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε 186 νέα κρούσματα στο νομό Έβρου, ο οποίος συνεχίζει να έχει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και να είναι πρώτος και πολύ μακριά από τους άλλους 4 νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, δεύτερη είναι η Ξάνθη με 91 κρούσματα, τρίτη η Καβάλα με 76, τέταρτη η Ροδόπη με 72 και τελευταία η Δράμα με 69.

Μάλιστα υπήρξε και αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη (+37%). Σε όλη την Ελλάδα τα κρούσματα ήταν χθες  8.100 και οι νεκροί ανήλθαν στους 91.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/