Fake news η πληροφορία ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Λάθος πληροφόρηση χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής τς ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Η σχετική είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου από το βράδυ της Κυριακής ενώ υπήρξε και σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αναλυτικά, το μήνυμά του ιστορικού αρχηγού της Εθνικής Ομάδας στα social media:

«Σε μια περίοδο πανδημίας, η κατάσταση πανικού που προκαλεί η εξάπλωση του ιού καθιστά τον κόσμο επιρρεπή σε παραπλανητικές ειδήσεις.
Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχοντας προχωρήσει εγκαίρως σε όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με εμβολιασμό και τακτικούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, λαμβάνοντας άμεσα την “αναμνηστική” τρίτη δόση εμβολιασμού, θα ήταν το λιγότερο μειωτικό να θέσω σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να παραμείνεις ήρεμος και να ελέγξεις το γεγονός όπως χρειάζεται, άλλωστε θεωρώ ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία, είναι να είμαστε όλοι υγιείς και όχι μια “είδηση” ή πληροφορία ότι κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας μου, ωστόσο κρίνω σκόπιμο και απαραίτητο να ενημερώσω ότι και ο τελευταίος μοριακός έλεγχος (PCR) στον οποίο προέβην, μετά την επιστροφή μου από τις Βρυξέλλες, ήταν αρνητικός και ως εκ τούτου η σχετική είδηση που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ώρες θέλω να πιστεύω ότι προήλθε από λάθος πληροφόρηση και όχι κάτι άλλο.
Οφείλουμε όλοι απέναντι στην πανδημία να είμαστε προσεκτικοί, να παραμείνουμε ασφαλείς ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς μαζί με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. #StaySafe»