Οι αποκαλύψεις Σιώπη για την επίσκεψή του στην Παναγία Σουμελά και την αγάπη του για τον… γάβρο

Μετά από δύο χρόνια στην Αλάνιασπορ, το φετινό καλοκαίρι ο Μανώλης Σιώπης μετακόμισε στην Τράμπζονσπορ και στο πλευρό του Τάσου Μπακασέτα.

Παρά το σύντομο διάστημα στην ομάδα της Τραπεζούντας, ο 27χρονος Εβριτης χαφ έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του συλλόγου, έχοντας καταγράψει ήδη 12 συμμετοχές στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Με δηλώσεις του στο περιοδικό της ομάδας, ο Σιώπης μίλησε για τη ζωή στην Τραπεζούντα, τους ανθρώπους της που μοιάζουν με τους Έλληνες, αλλά και για τον… αγαπημένο του γαύρο!

Για τη ζωή στην πόλη της Τραπεζούντας ειπε: «Οι άνθρωποι στην Τραπεζούντα είναι σαν εμάς, όπως οι Έλληνες. Είναι δραστήριοι, ενεργητικοί και τόσο τρελοί. Aκόμα δεν έχω προλάβει να επισκεφτώ πολλά μέρη, όμως πήγα στην Παναγιά Σουμελά με τη σύζυγό μου».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς ανέφερε: «Αν θυμάμαι καλά ήταν το ματς με τη Σίβασπορ, όταν μπήκα στο παιχνίδι στο 75′ και πήρα την μπάλα στα πόδια ου, ένιωσα τέτοια ζεστασιά, τέτοια ειλικρίνεια από την εξέδρα. Παίζω ποδόσφαιρο για την ομάδα, αλλά παίζω για τον κόσμο μας. “Είμαι σαν στρατιώτης” Παίζω με αυτόν τρόπο και για αυτό τον λόγο ο κόσμος με αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο είπε: «Αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, θα παίζαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ωστόσο, υπήρχε μια υπέροχη ατμόσφαιρα ακόμη και στο μισό γεμάτο. Χορέψαμε όλοι μαζί».

Για την αγάπη του στον γαύρο ανέφερε: «Όταν έπαιζα στην Αλάνιασπορ και ήρθαμε στην Τραπεζούντα για το εκτός έδρας ματς, μπήκαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και έφτιαξαν γαύρο. Φτιάχνουμε πολύ γαύρο στην Ελλάδα, και μου αρέσει πολύ. Έφαγα ένα ολόκληρο πιάτο. Ακόμα και ο Μπακασέτας που με είδε, μου είπε: “Τι κάνεις; και απάντησα πως αγαπάω πολύ τον γαύρο, μου αρέσει ακόμα περισσότερο ο γαύρος εδώ”».