Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τον θάνατο Πυλιανίδη – Συλλυπητήρια από Σακοράφα και σύσσωμο το ΔΣ

Ανακοινωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ για την τεράστια απώλεια του καθηγητη Κλασικού Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Θεόφιλου Πυλιανίδη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του στίβου, ο Θεόφιλος Πυλιανίδης, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, χτυπημένος από τον ιό covid-19.

Ο Πυλιανίδης ήταν Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με ειδικότητα την προπονητική, υπήρξε αθλητής του Ηρακλή στο άλμα επί κοντώ κι έπειτα προπονητής στο αγώνισμα του, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον στίβο και ως διεθνής κριτής.

Τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην Επιτροπή Επιμόρφωση του ΣΕΓΑΣ, στην οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε να προσφέρει αυτά που μπορούσε. Στα 62 του χρονιά άφησε πίσω του, τον γιο του, κι ένα πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, αφού ως καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής υπήρξε πρωτοπόρος σε διάφορους τομείς κι έδειξε το δρόμο σε πολλούς προπονητές, που σήμερα ξεχωρίζουν στα στάδιο της χώρας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα.

Η κηδεία του Καθηγητή θα τελεστή την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του προπτυχιακού κύκλου σπουδών της Σχολής του και η σημαία θα κυματίζει μεσίστια στο κεντρικό κτίριο της Σχολής.