ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αφαίρεση δύο βαθμών από Δημοκρίτειο και Αθλητική Ένωση Κομοτηνής

Με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τιμωρούνται οι ομάδες του Δημοκριτείου και της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνης.

Για το Δημοκρίτειο είναι η συνήθης ποινή που έχει κάθε χρονιά, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει παιδική ομάδα στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕ Κομοτηνης τιμωρείται για τον ίδιο λόγο, αφού φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν κατεβάζει ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα.

Επίσης από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ διευκρινίζεται ότι από την στιγμή που ο Ηρακλής Καβάλας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα πριν την έναρξή του, θεωρείται σα να μην ξεκίνησε ποτέ.

Αυτό σημαίνει ότι τυπικά οι αντίπαλες ομάδες δεν κερδίζουν τα παιχνίδια στα χαρτιά με 20-0 αλλά έχουν ρεπό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυο ομάδες θα κάνουν ρεπό στον Ανατολικό Όμιλο κάθε αγωνιστική, αφού ούτως ή άλλως έκανε μία.

Από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ έκριναν ότι παρά την απόσυρση του Ηρακλή Καβάλας δεν υπήρχε λόγος να γίνει νέα κλήρωση. Ετσι, όπως διευκρίνισαν στο ThrakiSportS, παρέμεινε το ισχύων πρόγραμμα και παρόλο που μετέχουν 8 ομάδες θα διεξαχθεί σε 18 αγωνιστικές (αντι για 14).