«Επίκειται βόμβα άρσης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα» σύμφωνα με αθλητική ιστοσελίδα

«Οι πληροφορίες μας από την ΕΕΑ αναφέρουν πως επίκειται “βόμβα” άρσης  του Πιστοποιητικού Συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Super League 2…».

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ρεπορτάζ για την ομάδα της Ξάνθης που δημοσιεύθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/10) στην αθλητική ιστοσελίδα sportstonoto αλλά δεν προβλήθηκε άμεσα από το ThrakiSportS δεδομένου ότι υπήρχε λίγες ώρες μετά ο κρίσιμος αγώνας του ΑΟΞ με τον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η αναφορά αυτή υπάρχει σε άρθρο που αναφερόταν στην αποστολή της Ξάνθης ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, στον οποίο η Ξάνθη γνώρισε ήττα-πικρό αποκλεισμό, και είναι αλήθεια ότι προκαλεί αίσθηση, αν και στο παρελθόν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με έδρα την Καλαμάτα έχει προχωρήσει σε αποκαλύψεις που δεν επιβεβαιωθηκαν όλες τις φορές.

Είναι άγνωστο από που πηγάζουν οι «πληροφορίες». Γεγονός είναι ότι μετά από δύο αναβολές, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πριν περίπου τρεις εβδομάδες συζήτησε την υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη, το οποίο τίθεται σε αμφισβήτηση μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την φερόμενη απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία εμπλέκεται ο Μπιλ Πάπας.

Ο ίδιος ο Πάπας έχει δηλώσει εγγράφως στις δικαστικές αρχές της Αυστραλίας, από τις οποίες μόλις την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψής του και έκδοσής του στην χώρα της Ωκεανίας, ότι έχει πουλήσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ή περί τον Μάρτιο τις μετοχές του στην εταιρεία Mazcon, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται η ΠΑΕ Ξάνθη, άρα κοινώς ο Μπιλ Πάπας εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της ομάδας.

Ολα τα έγγραφα από το ΓΕΜΗ αλλά και την ιστοσελίδα της ΠΑΕ αποδεικνύουν το αντίθετο και πλέον το θέμα ερευνάται ενδελεχώς από την ΕΕΑ μαζί με το πόθεν έσχες των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκε και έγινε πρόσφατα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ξάνθης, αφού αν ενδεχομένως είναι προϊόν εγκλήματος τότε αυτονόητα θα δημιουργηθεί μείζον θέμα για την ΠΑΕ.

Το γεγονός ότι από την ημέρα που συζητήθηκε η υπόθεση στην ΕΕΑ και ζητήθηκε η παροχή κάποιων εγγράφων από την πλευρά της Ξάνθης, όπως τονίστηκε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, έχουν πραγματοποιηθεί άλλες τέσσερις συνεδριάσεις της ΕΕΑ στις οποίες δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση της Ξάνθης, δείχνει ότι η υπόθεση ακόμα εξετάζεται ενδελεχώς από την συγκεκριμένη Επιτροπή και προφανώς δεν είναι εύκολη η όποια απόφαση.

Αν αυτό σημαίνει ότι επίκειται και ανάκληση του πιστοποιητικού της ΠΑΕ Ξάνθη, κάτι που είναι απαραίτητο για την συμμετοχή του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα, όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα sportstonoto (αναλυτικά το δημοσίευμα με ένα κλικ ΕΔΩ) είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες, με την ανησυχία να είναι έκδηλη όσο η αγωνία παρατείνεται.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε μια νέα συνεδρίαση και απόφαση της ΕΕΑ με την οποία ανετράπη άλλη απόφασή της προ 48 ωρών και δόθηκε πάλι πίσω το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2 του Διαγόρα, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την ομαδα της Ρόδου μόλις την περασμένη Δευτέρα.