Γ’ Εθνική: «Αγχωμένη» πρεμιέρα με ήττα για την γυναικεία ομάδα του Σουφλίου

Την ήττα στις λεπτομέρειες γνώρισε η ΠΟ Σουφλί 2018 στο Δημήτρης Μπακιρτζής από τον Μέντεκα Καλαμαριάς με σκορ 1-0 σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και τον 1ο όμιλο.

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Πετκίδη μετά από ενάμισι χρόνο αποχής παρουσιάστηκε αρκετά αγχωμένη με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τον Μέντεκα με σκορ 1-0.

Οι δύο ομάδες βγήκαν αρκετά μουδιασμένες στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο 5λεπτο να είναι εντελώς αναγνωριστικό. Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 6′ από την Τσίκο που έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ αλλά χωρίς τύχη. Στο 22′ η Κάκο επιχείρησε τη σέντρα αλλά Ζηκίδη έδιωξε σε κόρνερ προ των αντιπάλων. Ο Μέντεκας ανέβασε το ρυθμό του πιέζοντας τις γηπεδούχες και στο 28ο λεπτό το σουτ Γαλαρνιώτη μετά από την σέντρα της Τσίκο η Βελικτσή απόκρουσε ενστικτωδώς με διπλή προσπάθεια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Κάκο επιχείρησε το σουτ αλλά η Χριστοφορίδη έδιωξε με τα πόδια. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολλές μονομαχίες ιδίως στο χώρο του κέντρου.

Συμπληρώνοντας το 34ο λεπτό η δραστήρια Κάκο έκανε το σουτ το οποίο βρήκε στα μαζεμένα μπροστά από το στήθος χέρια της Χριστοφορίδου και τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτι. Βέβαια δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες από πλευράς των γηπεδούχων. Το ανέλαβε να το εκτελέσει η ίδια στο οποίο και ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ στο 35′ (κεντρική φωτογραφία). Η πρώτη απειλή για το Σουφλί ήρθε στο 44′ όταν το σουτ της Κεσούδη η Πετροπούλου απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Οι γηπεδούχες διαμαρτύρονται στον διαιτητή Κελεσίδη για μια φάση που έγινε σ’ ένα φάουλ όταν στο τείχος το οποίο είχε στηθεί μια από τις παίκτριές του Σουφλίου έσπρωξε μια αντίπαλο που ήταν στημένη και δόθηκε αντίθετο φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η μπάλα παιζόταν και από τις δύο ομάδες περισσότερο στο κέντρο. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 59′ όταν το απ’ ευθείας φάουλ της Κεσούδη η Πετροπούλου απέκρουσε με διπλή προσπάθεια με τα πόδια. Στο 61′ επέλαση της Παπαστεργίου στην Παν. Βελικτσή που έπιασε το σουτ έδιωξε με τα πόδια η Νασιούδη. Στο 79′ το απ’ ευθείας φάουλ της Πουπουρέτσα πέρασε άουτ. Το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα του Σουφλίου γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα.

Μέτρια η διαιτησία από τον Κελεσίδη και των βοηθών Γρηγορούδη και Κέκου της ΕΠΣ Θράκης.

ΠΟ ΣΟΥΦΛΙ 2018 (Πετκίδης Γιώργος): Μαρ. Βελικτσή, Κουτσούλα (79′ Παπατσιλέκα), Τριανταφυλλούδη, Αρουτσίδου, Πουπουρέτσα, Ζηκίδη (c) (55′ Βαλσαμίδη), Παν. Βελικτσή, Παπαστεργίου, Πολίτη (55′ Ζαπάρτα), Κεσούδη, Χριστοφορίδη (46′ Γκίρτζαλη).

ΜΕΝΤΕΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Σολοποτιάς Μανώλης): Πετροπούλου, Γιάγια, Νασιούδη, Κάκο (c), Καλύβα, Τσαούση, Γαλαρνιώτη (90+5′ Χρυσανθακοπούλου), Κόττα, Τσίκο, Δημητρίου (43′ Βαχανελιδου, 56′ λ.τ. Μιναρέτζη), Χαρίση.