Super League 2: Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με Αυγενάκη

Τι συζητήθηκε για να ξεκινήσει, επιτέλους, το πρωτάθλημα της Super League 2. Στην ανακοίνωση όμως δεν έγινε κουβέντα για τα οικονομικά του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου, ούτε βέβαια για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, η οποία πάει για την 31 του Οκτωβρίου….

Σχεδόν τίποτα… Το τηλεοπτικό συμβόλαιο κατά πληροφορίες μας θα πάει περίπου στα 6.000.000 ευρώ (4 δίνει η ΕΡΤ, 8 θέλουν οι ομάδες), ενώ τα χρήματα από το στοίχημα θα τα ανεβάσει λίγο ο Υφυπουργός, από τα 250.000 για κάθε ΠΑΕ τις Super League 2, στα 280.000 περίπου. Την Δευτέρα υπάρχει νέο Δ.Σ. της SL2, ενώ ενδιάμεσα (!) η Λίγκα θα έχει λένε συνάντηση και με την διοίκηση της ΕΡΤ. Δύσκολο όμως να προλάβουν συνάντηση μέχρι την Δευτέρα, άρα αυτή – η συνάντηση με την ΕΡΤ – θα λάβει χώρα από εβδομάδα. Όποτε πάμε, είπαμε, για τις 30 με 31 του Οκτωβρίου….

Η ενημέρωση της ΓΓΑ:

«Για περισσότερες από δύο ώρες και σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που αιτήθηκε η Super League 2 με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τη Λίγκα εκπροσώπησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος), Χαράλαμπος Σταμούλης (α’ αντιπρόεδρος – Απόλλων Πόντου), Αχιλλέας Μπίκας (β’ αντιπρόεδρος – Βέροια), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Χρήστος Πρίτσας (Κηφισιά) και Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός Β’).

Στο τραπέζι έπεσαν οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσης της αναβαθμισμένης Super League 2 και αναζητήθηκαν συντονισμένα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το πρωτάθλημα σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει.

Ακόμα, συμφωνήθηκε ότι η αναδιάρθρωση/συγχώνευση του περασμένου Ιουνίου, με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας του ν. 4809/2021, είναι η «χρυσή ευκαιρία» για να αναβαθμιστεί το προϊόν, να προκύψει μια απολύτως αξιόπιστη επαγγελματική κατηγορία, αντάξιος προθάλαμος της Super League 1 και οι ΠΑΕ της Super League 2 δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, τους ευχαρίστησε θερμά για την ομόφωνη προχτεσινή απόφασή τους να προχωρήσουν στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων».