«Δεν είσαι τεχνικός διευθυντής όταν ο πρόεδρος σου υπαγορεύει τις κινήσεις» δηλώνει ο Στολτίδης

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης Άκης Στολτίδης. Μίλησε για την τωρινή κατάσταση του Γηραιού, τις υποχρεώσεις που έχει ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το θολό τοπίο στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Για τους λόγους που δεν μιλάει τόσο συχνά: «Έχω χρόνια να μιλήσω, πλέον επέστρεψα επίσημα στο ποδόσφαιρο, είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω και χαίρομαι που είμαι εδώ. Στον χώρο του ποδοσφαίρου το να είσαι «σκληρός» μπορεί να είναι κάλο κάποιες φορές, χρειάζεται να παίξεις λίγο «θέατρο» γιατί το χρειάζεται ο χώρος. Εγώ έχω πληρώσει πολλές φορές το ότι είμαι το…καλό παιδί. Οι άνθρωποι που είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου, ίσως να έπρεπε να μιλάνε πιο συχνά, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει να μιλάω με τις πράξεις μου».

Για τα χρόνια που πέρασε στον Ηρακλή: «Ανδρώθηκα στον Ηρακλή, εκεί έγινα άνδρας μετά από 11 χρόνια που ήμουν στην ομάδα και πέρασα εκεί την μισή μου καριέρα. Είναι κρίμα πρώτα για την ομάδα και μετά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, η κατάσταση του Ηρακλή, ο οποίος συρρικνώνεται όσο περνάνε τα χρόνια και θα πρέπει να βρεθεί η λύση για μία βιώσιμη επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Το ποδόσφαιρο είναι η ναυαρχίδα της ομάδας, και μπορεί να χάθηκε μία γενιά οπαδών του Ηρακλή με όλα αυτά που συμβαίνουν».

Για το αν του είχε γίνει πρόταση να εργαστεί στον Ηρακλή: «Δεν είναι εύκολο να είμαι στον Ηρακλή, πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι άνθρωποι και ο άνθρωπος που να βάζει τα χρήματα στην ομάδα και να παίρνει σωστές αποφάσεις. Κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να μην τους ξέρουμε κάνουν μεγάλη προσπάθεια και βοηθούν από το υστέρημα τους την ομάδα για να επιβιώνει. Κανείς επίσημα δεν μου ζήτησε να πάω στην ΠΑΕ, μόνο μία συζήτηση πριν δύο χρόνια είχε γίνει μία συζήτηση με τον Γ.Σ. και τον κύριο Θέο, αλλά δεν έγινε. Αλλά και ποιος να πάρει τηλέφωνο από την ΠΑΕ; Υπήρχαν άνθρωποι που δεν έχουν την δύναμη να τρέξουν την ομάδα».