Η κακοκαιρία «Μπάλλος» οδηγεί σε πιθανή αναβολή της αγωνιστικής δράσης του Σαββάτου στην Θράκη

Η σφοδρή κακοκαίρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα από τα ξημερώματα της Πέμπτης και αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα την Θράκη της επόμενες ώρες θέτει σε μεγάλη αμφισβήτηση την διεξαγωγή της αγωνιστικής δράσης του Σαββατοκύριακου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Με βάση την μετεωρολογική πρόβλεψη οι βροχοπτώσεις και στους τρεις νομούς της Θράκης θα συνεχιστούν μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής τουλάχιστον. Με βάση όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Δυτική Ελλάδα και την Αττική αλλά και την εκτίμηση της ΕΜΥ ότι τα πιο εντονα φαινόμετα στην Θράκη θα είναι το Σάββατο, γίνεται αντιληπτό ότι είναι εξαιρετικά μεγάλη η πιθανότητα αναβολών στους αγωνες της ΕΠΣ Ξάνθης, της ΕΠΣ Θράκης και της ΕΠΣ Έβρου.

Στην Αττική και σειρά άλλων νομών έχει επιβληθεί για την Παρασκευή υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων, λουκέτο σε όλον τον δημόσιο τομέα, απαγόρευση κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους. Στους τρεις νομους της Θράκης οι Δήμοι και η Πολιτική Προστασία στις Αντιπεριφέρειες έχουν τεθεί σε συναγερμό και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν δεν αποκλείεται να μην μείνει εκτός και ο αθλητισμός.

Αποφάσεις αναβολών είναι αρμόδιες να πάρουν οι διοργανώτριες αρχές, δηλαδή οι ΕΠΣ Ξάνθης, Θράκης και Έβρου. Δεν αποκλείεται από το πρωί της Παρασκευής να λάβουν σχετικές αποφάσεις – τουλάχιστον για τα παιχνιδια του Σαββάτου, ενδεχομένως όμως και για αυτά της Κυριακής αφού δεδομένα οι αγωνιστικοί χώροι στα ερασιτεχνικά γήπεδα θα είναι βαριοί. Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο αναμονής και λήψης αποφάσων ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.