Παραδόθηκαν στη Σαμοθράκη τα γήπεδα που υποσχέθηκε στα παιδιά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο». Μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνομιλία με μικρούς μαθητές της Σαμοθράκης κατά την επίσκεψή του στο νησί πέρυσι τον Οκτώβριο, έγινε πράξη και χθες πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια.

Παραδόθηκαν λοιπόν στα παιδιά του ακριτικού νησιού του Έβρου όχι ένα, αλλά τρία υπερσύγχρονα γήπεδα – δύο μπάσκετ και ένα βόλεϊ, μαζί με τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την άθλησή τους, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή και τα οποία υλοποιήθηκαν από την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και την Bwin.

Μετά την επίσκεψη του στην Σαμοθράκη, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα 3 γήπεδα μπήκαν αμέσως στο πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες» που τρέχει ο Οργανισμός για ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα. Με χορηγό τη Bwin οι συνολικά 320 μαθητές του νησιού χαίρονται ένα χρόνο μετά, στη θέση των παλιών εγκαταστάσεων που υπήρχαν, δύο υπερσύγχρονα γήπεδα στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ένα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης.

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη Σαμοθράκη στις 17 Οκτωβρίου 2020, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ανεβαίνοντας τότε στο Κάστρο της Χώρας είχε «οδηγούς» τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Στη συνομιλία που είχε μαζί τους, οι μικροί μαθητές τον ρώτησαν για τα ενδιαφέροντα του στον αθλητισμό και του «μετέφεραν» τα αιτήματα τους. «Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο» τους απάντησε τότε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Με μία νέα παρέμβαση, αυτή της ανακατασκευής δύο σχολικών γηπέδων στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ενός στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», επιβεβαιώνει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει δημιουργήσει με τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Δεσμοί που εδράζονται στην αρχή της Ένωσης περί κοινωνικής ευθύνης και στη διατήρηση, επί σειρά ετών, της απευθείας επαφής και στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στη χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων των αθλητικών υποδομών, ήταν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Ζέττα Μακρή, η οποία εξήρε το έργο της Ένωσης. Ακόμη, οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, φυσικά ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος με τους Αντιδημάρχους και του δημοτικούς συμβούλους. Η υφυπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καθώς και τη χορηγό εταιρία που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των σχολείων. Μία ανάγκη που όπως σημείωσε «ικανοποιήθηκε μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αθλητικές υποδομές».

«Με την παρουσία μου στη Σαμοθράκη εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση και αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ και κάθε απλό πολίτη που έρχεται σε επαφή και γνωριμία με το έργο της Ένωσης…Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι τα φυτώρια που επιδιώκουν να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν μαθήτριες και μαθητές στην ενασχόληση με τον αθλητισμό και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τα αθλητικά ιδεώδη, όπως η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, συμπληρώνοντας ότι η αξία του έργου της Ένωσης και η πολύτιμη προσφορά της, κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί” εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Βρεθήκαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Σήμερα εδώ στη Σαμοθράκη εγκαινιάσαμε τρία σχολικά γήπεδα για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ τους δόθηκε και αθλητικός εξοπλισμός. Ταυτόχρονα προσφέραμε εκπαιδευτικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του ακριτικού νησιού», ευχαριστώντας όλους τους χορηγούς «που συνέβαλαν στο όραμά μας να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευσή τους και στη ζωή».

Ειδικότερα, η εν λόγω δράση στο ακριτικό νησί του Έβρου, αφορά την ανακατασκευή πλήρως δύο γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, όπου φοιτούν 127 μαθητές και ενός γηπέδου μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης , όπου φοιτούν 100 μαθητές. Επίσης, καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών και προσφέρθηκε αθλητικό υλικό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Σημειώνεται, ότι καλύφθηκε το 100% των αιτημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό των σχολικών μονάδων του νησιού και παράλληλα ενισχύθηκαν με εκπαιδευτικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά και τους νέους στον Έβρο, μέσω της προαναφερθείσας δράσης, «με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους». Επιγραμματικά οι δράσεις που οργανώνονται και υλοποιούνται για το τρέχον έτος συνοψίζονται στις εξής:

-Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων και δωρεά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης
-Ανάπλαση σχολικού γηπέδου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Μέγα Δέρειο Σουφλίου
-Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη με στόχο τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων
-Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας
-Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 24 σχολικές μονάδες του Έβρου

Το εν λόγω έργο υλοποιείται με την αρωγή υποστηρικτών εταιριών που σύμφωνα με την Ένωση «πίστεψαν στο σκοπό και στήριξαν τις προσπάθειες του Μαζί για το Παιδί».