ΕΠΣ Θράκης: Πρόσκληση μετά τον Πόντο Θρυλορίου και στον Πόντο Κομοτηνής να ανέλθει στην Α’ Κατηγορία

Την απάντηση της ομάδας του Πόντου Θρυλορίου για να ανέβει στην Α’ Κατηγορία περιμένουν στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης για να καθορίσουν τον χάρτη της νέας σεζόν.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έληξε το μεσημέρι της Τετάρτης αν και άτυπα, αν υπάρχει προθυμία από κάποια ομάδα να δηλωθεί και τι πράξει ως την Παρασκευή, δεν θα της πουν «όχι» από την στιγμή που οι κληρώσεις πήγαν για την άλλη Τρίτη.

Ωστόσο δεδομένης της απόφασης για δύο Κατηγορίες αλλά και για διεξαγωγή της Α’ ΕΠΣ με 14 ομάδες και χωρίς πλέι οφ, δημιουργήθηκαν κενά από την απόσυρση αρχικά της Δόξας Σώστη που δεν δήλωσε πουθενά συμμετοχή και στη συνέχεια του Νέου Ρομά που δηλώθηκε στην Β’ Κατηγορία αν και πέρυσι αγωνιζόταν στην Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Την θέση του Σώστη κατέλαβε ήδη ο Ποντος Θρυλορίου που ήταν πρωτοπόρος στην Α’ ΕΠΣ Θράκης την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων πέρυσι. Την θέση του Νέου Ρομά καλούνται να καλύψουν οι επιλαχόντες. Δευτερο ωστόσο στην Β’ ΕΠΣ Θράκης ήταν το Αγιοχώρι που δεν δηλώνει φέτος πουθενά συμμετοχή και αποσύρεται.

Η ομάδα που ήταν στην τρίτη θέση, η Νεολαία Αλανότοπου, ήδη αρνήθηκε την πρόσκληση καθώς τα μέλη της αδυνατούν να αγωνιστούν Σάββατο. Έτσι η πρόσκληση έχει φτάσει στην τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας, τον Πόντο Κομοτηνής, στον οποίο έχει δοθεί προθεσμία να απαντήσει ως το βράδυ της Τετάρτης.

Εφόσον αποδεχθεί την πρόσκληση, στις 14 ομάδες της Α’ Κατηγορίες θα έχουμε… δύο Πόντους (Θρυλορίου και Κομοτηνής) και μια Αναγέννηση Ποντίων (Θρυλορίου). Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε 14 ομάδες στην Α’ Κατηγορία και μάλλον 7 όλες κι όλες ομάδες στην Β’ Κατηγορία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Για την ιστορία, μετά τον τέταρτο Πόντο Κομοτηνής αλλά ισόβαθμος μαζί του ήταν στην περσινή βαθμολογία μετά τις τρεις όλες κι όλες αγωνιστικές που διεξήχθησαν ο ΑΟ Μύστακας που είχε επίσης έξι βαθμούς, ενώ οι τρεις επόμενες επιλαχούσες ΑΟ Αρσακείου, ΑΟ Φαναρίου και Ηρακλής Σαπών δεν δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Κατά συνέπεια, αν αρνηθει ο Πόντος Κομοτηνής, το πιθανότερο είναι η Α’ Κατηγορία να διεξαχθεί με 13 ομάδες και η Β’ με οκτώ.