ΕΠΣ Ξάνθης: Επέστρεψε ο Εχίνος αλλά αποσύρθηκε ο Κένταυρος από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης των ομάδων που δηλώθηκαν στην Α’ και την Β’ Κατηγορία επιβεβαίωσε την αποχώρηση της ΑΕΞ από το μεγάλο πρωτάθλημα (το οποίο θα διεξαχθεί με 13 συλλόγους και άρα έναν να έχει ρεπό κάθε αγωνιστική), επιβεβαίωσε και την επιστροφή του Εχίνου Σπορ (που δηλώθηκε στην Β’ Κατηγορία στην οποία υποβιβάστηκε λόγω της μη συμμετοχής του πέρυσι στην Α’) αλλά έδειξε ότι υπάρχει μια απουσία και στην Β’ Κατηγορία (όπου επίσης λείπει μια ομάδα, αφού συνολικά είναι έντεκα και θα έχει μία ρεπό κάθε εβδομάδα).

Όποιος προσέξει και αντιπαραβάλει την λίστα του περσινού πρωταθλήματος με την φετινή, θα διαπιστώσει ότι η ομάδα που απουσιάζει είναι ο ΜΑΣ Κένταυρος. Η ομάδα του ορεινού όγκου προ τριετίας επέστρεψε από την Γ’ Κατηγορία στα δρώμενα του τοπικού ποδοσφαίρου και κατέκτησε μάλιστα τον τίτλο, ανέβηκε στην Β’ ΕΠΣ Ξάνθης αλλά τις περασμένες δυο σεζόν δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα.

Ενόψει της νέας σεζόν έγινε αντιληπτό ότι το γηπεδικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί, που ήταν το μεγαλύτερο που αντιμετώπιζε ο σύλλογος. Επιπλέον οι προϋποθέσεις που τίθενται για τους εμβολιασμούς και τις οποίες δεν εκπληρώνουν οι πιο πολλοί παίκτες αλλά και τα οικονομικά ζητήματα που μαστίζουν την περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα οι ιθύνοντες του συλλόγου μετά από τριετή προσπάθεια να προχωρήσουν εκ νέου στην αναστολή λειτουργίας του συλλόγου.