Τόκυο 2020: Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα από Γκαβέλα και Γκαραγκάνη, ξέσπασμα χαράς από Παυλακάκη!!!

Μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θανάσης Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό αθλητή του τον Σωτήρη Γκαραγκάνη στα προκριματικά των 100 μέτρων Τ11. 

Οι δύο αθλητές ήταν εντυπωσιακοί και τερμάτισαν πρώτοι στη σειρά τους με χρόνο 10.88, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ είχε ο Ντέιβιντ Μπράουν από το 2014 με χρόνο 10.92. Ο Αμερικανός κατείχε και το Παραολυμπιακό ρεκόρ με 10.99 από τους Αγώνες στη Βραζιλία.

Το γεγονός προκάλεσε ξέσπασμα χαράς στα social media του Ξανθιώτη παλαίμαχου σπρίντερ Αγγελου Παυλαλκάκη, ο οπίος από το 1997 κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ των 100 μέτρων.

«Καταπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ από τον αθλητή του συλλόγου μας Α.Ο.ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ, Γκαβέλα Αθανάσιο με το συνοδό του Γκαραγκανη Σωτήριο στο Τόκιο. Η αρχή έγινε, οι προσευχές μας μαζί τους και στον τελικό», έγραψε ο Αγγελος Παυλακάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει στην Αθήνα τον Αθλητικό Σύλλογο Κάλλιστος στο ΟΑΚΑ.

Ο ημιτελικός των Γκαβέλα και Γκαραγκάνη είναι προγραμματισμένος για τι 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και εφόσον προκριθούν στον τελικό, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.