Τόκυο 2020: Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος αλλά έμεινε άδικα εκτός βάθρου ο Στέλιος Μαλακόπουλος

Για ακόμα μια φορά ο Στέλιος Μαλακόπουλος ξεπέρασε τον εαυτό του αφού σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος της κατηγορίας Τ62.

Συγκεκριμένα πήδηξε στα 7 μέτρα και 4 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί την κορυφαια για αθλητές με ακρωτηριασμό και στα δύο πόδια.

Ωστόσο παρά το παγκόσμιο ρεκόρ, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πήρε μετάλλιο λόγω του άδικουσ συστήματος της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Μαλακόπουλος ανταγωνίστηκε όχι μόνο αθλητές της κατηγορίας του αλλα και της Τ64 που αφορά ακρωτηριασμένος στο ένα πόδι.

Αναδείχθηκε τέταρτος στον αγώνα, ωστόσο και οι τρεις που ξεπέρασαν τον Μαλακόπουλο είναι της κατηγορίας Τ64 και άρα είχαν πλεονέκτημα.

Μάλιστα ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε το χάλκινο μετάλλιο μόλις για 4 εκατοστά, καθώς ο χάλκινος Τρεντεν Μέριλ από τις ΗΠΑ πήδηξε 7.08μ.

Χρυσός παραολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Γερμανος Μαρκους Ρεμ με επίδοση 8.18μ και αργυρός ο Γάλλος Ντιμιτρί Παβάντ με ατομικο ρεκορ 7.39μ.

Κάπως έτσι, ο Στέλιος Μαλακόπουλος που υπήρξε από τους πρωταγωνιστές που επέλεξε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το περσινό σποτ που δημιούργησε για τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, έμεινε εκτός βάθρου αν και σημείωσε… παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του.