Κύπελλο Ελλάδος: Ιστορική πρόκριση για την Αλεξανδρούπολη με καθαρή νίκη επί του Θερμαϊκού Θέρμης

Με το δεξί ξεκίνησε την σεζόν η Αλεξανδρούπολη καθώς κέρδισε με το καθαρό 2-0 τον Θερμαϊκό Θέρμης για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και πέτυχε την πρώτη της πρόκριση στην πρώτη της ιστορικά συμμετοχή στον θεσμό.

Η μοναδική εκπρόσωπος του Έβρου στα εθνικά πρωταθλήματα σημείωσε τέρματα με τον Παγωνίδη από ασιστ του Μπαρμπαγιάννη και με ωραίο σουτ του Ρουμπιέ, 20 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και 20 λεπτά πριν την λήξη του. Παράλληλα εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σιουτας και αποβλήθηκε, αφηνοντας την ομάδα του για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Μεταξύ των δύο τερμάτων οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν απόδοση, πήραν στην κατοχή την μπάλα, έκαναν προσπάθεια για να ισοφαρίσουν αλλά δεν το καταφεραν αφού όποτε χρειάστγκε ο Συριτούδης δήλωσε παρών με χαρακτηριστικότερη στιγμή το πέναλτι που Κράββαρη που απέκτουσε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ετσι, η ομάδα του Ζοραν Στοϊνοβιτς έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη που θα μπορούσε μάλιστα να είναι πιο ευρεία αν δεν έδιωχνε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Καρακασίδη στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Συριτούδης, Μπαρμπαγιάννης, Πεταλωτής, Δορουγιδένης (60′ Ρουμπιές), Σιδηρόπουλος (57′ Παπάζογλου), Στοΐνοβιτς Χ., Μαλτέζος, Πατσιώρας Α., Θέμελης (46′ Καρακασίδης), Αμπραχαμιάν (82′ Λίτσιος), Παγωνίδης (57′ Γκαϊδατζής).
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ: Παναγιωτίδης, Αγγελίδης, Ράντζα, Δημητριάδης, Σιούτας, Αναστασιάδης, Πάσιαρντις, Παχούμης, Κράββαρης (90+1′ Βουτύρης), Διαμαντίδης (90+1′ Μαρούδας), Μαυρομάτης.