Κύπελλο Ελλάδος: Αγνώριστος ο Ορφέας Ξάνθης γνώρισε αποκλεισμό με βαρύ σκορ από τον Αγροτικό Αστέρα

Έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στην ελλιπέστατη λόγω πολλών απουσιών σύνθεσή του, ο Ορφέας Ξάνθης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε την βαριά ήττα με 0-4 από τον Αγροτικό Αστέρα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι περσινοί πρωταθλητές του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής είχαν αρκετές αλλαγές δείχνοντας πως θα χρειαστεί χρόνος ώστε τα νέα πρόσωπα να δείξουν τις δυνατότητες τους στο γήπεδο. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς κόντρα στη νέα ομάδα του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν για τους Ξανθιώτες και όλονο τον όμιλο Αλέξανδρου Μελισσόπουλου, τον Αγροτικό Αστέρα, δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο γνωρίζοντας την ήττα με 0-4.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σημείωσαν δύο γκολ. Αρχικά στο 27′ από μπαλιά από την άμυνα του Πολίζα ο Κατσιάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Γιουργούση για το 0-1. Δίχως ακόμη να συνέλθει ο Ορφέας από το σοκ του πρώτου τέρματος, από λάθος στον χώρο του κεντρου ο Αβραμίδης υποδεχόμενως εξαιρετική κάθετη πάσα βρέθηκε μόνος του με την εστία γράφοντας στο 29′ το 0-2, αλλάζοντας την ψυχολογία και της δικής του ομάδας αλλά και του Ορφέα, ο οποίος είχε να ανέβει ένα βουνό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Κατσιάκης είχε και δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, ενώ στη συνέχεια ο Ορφέας πάλεψε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, είχε καλές στιγμές με τους Πασχαλάκη και Μελισσόπουλο αλλά μέχρι εκεί. Στο 73′ o Μπουλγκουρίδης ολοκλήρωσε υποδειγματικά το «1-2» με τον Αβραμίδη, διαμορφώνοντας το 0-3. Το τελικό 0-4 σημειώθηκε από τον Παπακωνσταντίνου στο 80′, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων από το αρχικό σουτ του Καθάριου.

Ο Ορφέας (που δεν είχε στις τάξεις του μεταξυ άλλων τους Θοδωρή Τορομανίδη, Λάζαρο Μαυρόπουλο, Χακή Τζαμπάζ και φυσικά όσους έφυγαν με μεταγραφή) μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα ο Νίκος Μελισσόπουλος. Πλέον ο Μπάμπης Χατζημεστής καλείται τις επόμενες ημέρες να δημιουργήσει το συμπαγές σύνολο που θα προσπαθήσει ξαναδίνοντας το παρών για πέμπτη χρονιά στη Γ’ Εθνική να πετύχει όσο πιο σύντομα την παραμονή.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Κριεζής, Κατρανίτσας, Κόντο (42′ Δοουκάν), Παπαδόπουλος Σουκρή, Βουλγαρίδης, Ντελή Χασάν, Μελισσόπουλος, Κουκουρίγκος, Πασχαλάκης.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Αβραμίδης, Μαυρομιχάλης, Μουρατίδης, Πολίζας, Ζουλούμης, Σαπουντζής, Πορτοκαλάς, Μπουλγκουρίδης, Καθάριος, Κατσιάκης, Αβραμίδης.