Σε τρεις διαφορετικές σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ισάριθμοι παίκτες της ακαδημίας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης

Την εισαγωγή πέντε ποδοσφαιριστών της ακαδημίας του στο Πανεπιστήμιο γνωστοποίησε με συγχαρητήρια ανακοίνωση του η ομάδα του ΠΑΟΚ.

Το αξιωσημείωτο βεβαίως είναι πως οι τρεις από τους πέντε που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο μέσα από την διαδικασία των Πανελλαδικών εισήχθησαν σε τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιώργο Τσιακούμη και Βασίλη Κιτσάκη που πέρασαν σε τμήματα της Κομοτηνής -ΤΕΦΑΑ και Ιστορίας και Εθνολογίας αντίστοιχα- και τον Αλέξανδρο Τσιόπτση που εισήχθη στο Παιδαγωγικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Η συνέπεια, η προσπάθεια, η επιμονή πάντα επιβραβεύονται. Δεν είναι πανάκεια η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, είναι όμως άξια θαυμασμού και συγχαρητηρίων ειδικά στην περίπτωση των παιδιών που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό σε απαιτητικό επίπεδο. Είμαστε λοιπόν, περήφανοι και χαρούμενοι για τα «παιδιά» μας στην Ακαδημία που πέτυχαν άλλον έναν στόχο τους.

Μπράβο, λοιπόν, στους Γιώργο Τσιακούμη (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), Γιάννη Μανωλιούδη (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Σέρρες), Βασίλη Κιτσάκη (Ιστορίας κι Εθνολογίας, Κομοτηνή), Αλέξανδρο Τσιόπτση (Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης), Τίτο Κουτεντάκη (Διατροφής και Διαιτολογίας, Ωραιόκαστρο).

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και κόπιασαν σ’ αυτή τη δύσκολη και περίεργη χρονιά. Καλό είναι να θυμούνται πάντα ότι αυτό που έχει σημασία είναι η διαχείριση τόσο της επιτυχίας, όσο και της απογοήτευσης.

Να τονιστεί εξάλλου, ότι στον ΠΑΟΚ Β αυτή τη στιγμή, οκτω παίκτες μας είναι και φοιτητές. Επιτυχόντες στις πανελλαδικές, φοιτούν ήδη συνδυάζοντας πρωταθλητισμό και πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Πρόκειται για τους Χατζηστραβό, Σαλαμούρα, Πανίδη, Καλουτσικίδη, Τσοπούρογλου, Γιαξή, Παναγιώτου, Γρόσδη, ενώ κι ο Χρήστος Ταλιχμανίδης που είναι στη Α Ομάδα είναι κι αυτός φοιτητής.

Τα συγχαρητήριά του δεν θα μπορούσε παρά να δώσει, φυσικά ο υπεύθυνος του PAOK Academy, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος….

«Η συνεισφορά της μόρφωσης στον αθλητή είναι εξαιρετικά σημαντική, ήταν ανέκαθεν προϋπόθεση και βασική αρχή μας στην Ακαδημία. Η γνώση είναι δύναμη και η μόρφωση ισχυροποιεί προσωπικότητες. Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά που καταφέρνουν να τα συνδυάζουν και τα δύο με συνέπεια, είμαστε περήφανοι και για τα παιδιά που προσπαθούν με επιμονή, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνουν. Το κέρδος θα φανεί στην πορεία της ζωής τους» .