Στην ιταλική Ρόμα ο 17χρονος Eβρίτης Δημήτρης Κεραμίτσης με τη βοήθεια Ισπυρλίδη

Σε μία μεταγραφική υπόθεση που φέρει θρακιώτικη «υπογραφή», ο 17χρονος Εβρίτης στόπερ, Δημήτρης Κεραμίτσης, ταξίδεψε για την Ιταλία με σκοπό να υπογράψει στη Ρόμα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του gazzetta, ο άγνωστος -μέχρι σήμερα- στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό Δημήτρης Κεραμίτσης, που ανήκει στην Έμπολι, «πέταξε» στην «Αιώνια Πόλη» ώστε να υπογράψει στου «Τζιαλορόσι» της Ρώμης.

Μαλίστα όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο νεαρός αμυντικός αποχώρησε εσπευσμένα από την Αθηνά όπου συγκεντρώθηκαν χθες (19/8) οι παίκτες της εθνικής ομάδας U19 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, ο Κεραμίτσης βρέθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα, απλώς για να ενημερώσει τον προπονητή της εθνικής, Τάσο Θέο και τον διευθυντή εθνικών ομάδων, Κώστα Κωνσταντινίδη ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις προπονήσεις και πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη. Η απουσία ήταν απρόσμενη, για ένα παιδί που δεν είχε κληθεί ποτέ στις εθνικής ομάδες, παρά μόνο σε κάποια δοκιμαστικά της U15 τον Μάρτιο του 2019. Τότε αγωνιζόταν στον ΑΜΣ Πανοράματος. Σε επικοινωνία με την οικογένειά του, αποκαλύφθηκε ο λόγος της απουσίας, η οποία ήταν απολύτως δικαιολογημένη και ασφαλώς εν γνώσει του ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Δημήτρης θα γίνει «Ρωμαίος» καθώς «πέταξε» στην «Αιώνια Πόλη» και αναμένεται αύριο να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του από την Έμπολι!

Αυτό ωστόσο που πρέπει να επισημανθεί και έχει τη δική του, θρακιώτικη, σημασία είναι η συμμετοχή του έμπειρου Γιάννη Ισπυρλίδη στην εξέλιξη του νεαρού Δημήτρη Κεραμίτση από την Θεσσαλονίκη. Ο Ιασμιώτης προπονητής και καθηγητής των ΤΕΦΦΑ του Δημοκριτείου, βοηθός πλεόν του Νίκου Καραγεωργίου στη Σαουδική Αραβία, που παλαιότερα έχει δουλέψει ως πρώτος τεχνικός σε Ξάνθη, Καβάλα και Νέστο Χρυσούπολης και ακόμα έχει θητεύσει στα επιτελεία των Πανθρακικού, Εργοτέλη και Καλλονής αποτελεί στενός οικογενειακός φίλος και βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με την οικόγενεια Κεραμίτση ως προς το πλάνο που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ώστε να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά ο νεαρός Δημήτρης· με την απόφαση να μετακομίσει στο εξωτερικό να φαίνεται -μέχρι στιγμής- πως αποτέλεσε την σωστή επιλογή.