Kαπετάνος για Λουτσέσκου: «Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει ότι έκανε στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ»

Για τηγν κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την επιστροφή του Ηρακλή, αλλά και του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ μίλησε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης Παντελής Καπετάνος, που φυσικά συνεργάστηκε με τον Ρουμάνο τεχνικό στον ΑΟΞ και έφτασαν μαζί μέχρι τον ιστορικό τελικό Κυπέλλου.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε στο «Metropolis 95,5 FM»:

Για την αναβολή της πρεμιέρας της Super League 1: «Είναι πολύ κακό όχι μόνο για τις ομάδες αλλά και για την Ελλάδα. Και αυτό αποδείχτηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ακόμα και πιο αδύναμες ομάδες από τις ελληνικές εμφανίζονται πιο έτοιμες. Πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινά πιο νωρίς. Όσο έπαιζα εγώ, υπήρχαν αναβολές».

Πως εξηγείται η αδυναμία να κάνει βήματα μπροστά το ποδόσφαιρο: «Για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά πρέπει οι πρόεδροι να κάνουν 2 βήματα πίσω. Το τι πρέπει να κάνουνε είναι μεγάλη κουβέντα. Θέλει υποχωρήσεις. Δε γίνεται να κοιτάει ο καθένας το συμφέρον του. Δεν μπορεί ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όλοι πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να φταίξουμε ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό προϊόν. Να υπάρξουν περισσότερες οικονομικά ανεξάρτητες ομάδες».

Αν είναι δύσκολο για τους παίκτες η απουσία από τους αγώνες: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι ποδοσφαιριστές καταπονούνται απίστευτα στις προετοιμασίες. Όταν υπάρχουν αναβολές ο ποδοσφαιριστής πέφτει και ψυχολογικά. Επί τη ευκαιρία να πω και για τις ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση και δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών. Είναι δυνατόν να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις κατά των ποδοσφαιριστών; Πάρα πολλά παιδιά με έχουν πάρει τηλέφωνο γιατί δεν μπορούν να βρουν ομάδες».

Για τα ματς του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα: «Εύκολα δύσκολα πιστεύω ότι θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να λέμε όμως ότι είναι ήδη στους ομίλους. Πρέπει να το αποδείξει στο χορτάρι ο ΠΑΟΚ. Και με τη Μποέμιανς που ήταν χαμηλού επιπέδου έχασε το πρώτο ματς αν και στη συνέχεια ήρθε μια εύκολη νίκη. Θα είναι καλύτερος με τη Ριέκα και αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος θα περάσει».

Για την επάνοδο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ: «Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει ότι έκανε στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ. Όχι ότι δεν μπορεί αλλά για να κατακτήσεις πρωτάθλημα αήττητος πρέπει να βρεθούν συγκυρίες για να το καταφέρεις. Επειδή του αρέσει η δουλειά και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, θα είναι και πάλι ο ΠΑΟΚ ψηλά και θα πρωταγωνιστεί. Αλλά θέλει και τύχη».

Για τον Ηρακλή: «Δεν γίνεται μια ομάδα με ιστορία και κόσμο να μην υπάρχει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Θέλει υπομονή και αργά και σταθερά βήματα για να επανέλθει στη Super League 1. Όταν ήρθα εγώ, ο Ηρακλής ήταν ψηλά και ήταν μία ομάδα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα. Ρεαλιστικός στόχος είναι να οργανωθεί γρηγορά, να κάνει καλή πορεία και από εκεί και πέρα να βάλει τις βάσεις για να βρεθεί το συντομότερο στη Super League 1».