Τόκυο 2020: Κρούσμα κορονοϊού σε θρακιώτη πρωταθλητή της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σύμφωνα με πληφορορίες του ThrakiSportS ένας θρακιώτης πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος ήταν μέλος της παραολυμπιακής ομάδας που θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο συγκεκριμένος πρωταθλητής εντοπίστηκε θετικός πριν την αναχώρηση της ομάδας και για τον λόγο αυτόν δεν μπήκε ακόμα στο αεροπλάνο, όπως ήδη έκανε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής. Ωστόσο μόλις ολοκληρωθεί η καραντίνα την οποία οφείλει να περάσει και είναι αρνητικά και τα προσεχή του δείγματα, θα ταξιδέψει κανονικά στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι ο αθλητής που νοσεί με κορονοϊό δεν έχει ουσιαστικά πλέον το παραμικρό σύμπτωμα (ούτε πυρετό ούτε πόνους). Οπως ωστόσο προβλέπεται, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και της υππόλοιπης ομάδας, από την πρώτη στιγμή που διεγνώσθη θετικός βρίσκεται σε κατοίκον περιορισμό και τηρεί όλα τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα.

Το μοναδικό ουσιαστικά πρόβλημα είναι ότι αυτές τις μέρες αναγκάζεται να μην κάνει προπονήσεις, σε μια κρίσιμη περίοδο που βρισκοταν στην κορύφωση της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Παρόλα αυτά, επειδή το πιο σημαντικό σε αυτήν την διοργάνωση δεν είναι η διάκριση αλλά πρωτίστως η συμμετοχή, με δεδομένο ότι θα υπάρχουν πλέον αρνητικά δείγματα μετά τη νόσησή του, η πρόθεση και της Παραολυπιακής Επιτροπής είναι ο συγκεκριμένος αθλητής να μπει στο αεροπλάνο και να δώσει κανονικά το παρών στους Αγώνες λαμβάνοντας μέρος σε αυτούς και ζώντας την εμπειρία.