Πυρκαγιά ξέσπασε στη Νυμφαία Ροδόπης – Άμεσα στο σημείο η Πυροσβεστική (+videos)

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην περιοχή της Νυμφαίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του paratiritis-news.gr στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική, επιχειρώντας αυτή τη στιγμή με τρία οχήματα και το ανάλογο προσωπικό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο ενισχύονται συνεχώς. Την περιοχή έχει αποκλείσει η αστυνομία.

Εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση Καρυδιάς και Πανδρόσου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Πάνδροσος Καρυδιά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης με τον υπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζήτησε την έγκριση και άμεση παρέμβαση με εναέρια κατασβεστικά μέσα η οποία είναι καθοδόν. Εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση των οικισμών. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά. «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι μετακινήσεις αυτές τις ώρες» τονίζει ο κ. Τσαλικίδης.

Κατέφθασαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Τα εναέρια μέσα που αναμένεται να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ανάλογα και με την εξέλιξη- είναι 2 pjtl από Καβάλα-Χρυσούπόλη, ένα Canadair από Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από Αλεξανδρούπολη

Περισσότερα σε λίγο…

Στο σημείο κατέφθασε και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής:

Πηγή: www.paratiritis-news.gr