«Περιορισμένη πρόσβαση σε ίντερνετ, παλιό λάπτοπ και δυσκολία να βρει συμβολαιογράφο» οι επικαλούμενοι από Μπιλ Πάπας λόγοι για την καθυστερημένη εμφάνισή του

Και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεια σε σχέση με τις τελευταίες καταθέσεις του Μπιλ Πάπας ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σίδνεϊ έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα ΜΜΕ της Αυστραλίας που παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Οπως είναι γνωστό, από τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης δόθηκαν γραπτές εξηγήσεις για μια σειρα από ερωτήματα για τα οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας της δικαιοσύνης, μετά από τις καταγγελίες τριών τουλάχιστον διεθνών τραπεζών για απάτες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφέρθηκαν αναλυτικά όσα φέρεται να ανέφερε ο Μπιλ Πάπας για τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά και τους λόγους που έχει προκληθεί πρόβλημα στην υγεία του, όχι μόνο με το κρούσμα κορονοϊού αλλά και με κρίσεις πανικού που φέρεται να περνά μετά τις καταγγελίες σε βάρος του.

Ωστόσο σύμφωνα με τα νεώτερα δημοσιεύματα από την Αυστραλία, ενδιαφέρον έχει και ο λόγος που επικαλείται για την μεγάλη καθυστερηση να παρουσιαστεί έστω και με τον τρόπο αυτόν των γραπτών έγγραφων εξηγήσεω ενώπιον του δικαστηρίου και να εκθέσει για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η όλη υπόθεση τις θέσεις του.

Σύμφωνα με οσα ο ίδιος ο Μπιλ Πάπας φέρεται να αναφέρει στις καταθέσεις του, έχοντας παραδεχθει ότι αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά αρνούμενος να αποκαλύψει σε ποια πόλη (αν και δημοσιεύματα και φωτογραφίες τον ήθελαν πριν δυο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη), υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

«Ο κ. Πάπας ισχυρίζεται ότι έχει περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία ή μια ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ότι ο φορητός υπολογιστής του είναι πολύ παλιός για να ανοίξει μεγάλα έγγραφα. Λέει ότι έχει χάσει την πρόσβαση στα email του για τις εταιρείες Forum και Iugis, τους διακομιστές των εταιρειών και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του», σύμφωνα με δημοσίευμα του Australian Financial Review.

Το ίδιο μέσο προσφέτει ότι σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμους του Μπιλ Πάπας, «δυσκολεύτηκε επίσης να βρει συμβολαιογράφο για να συμβολαιογράψει τις καταθέσεις του, καθώς βρίσκεται επί του παρόντος “τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από την επόμενη μεγάλη πόλη που έχει δημόσιο συμβολαιογράφο” και οι ευρωπαϊκές καλοκαιρινές διακοπές σημαίνουν ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι διακοπές».

Οι σχετικές αναφορές στο πρωτότυπο δημοσίευμα έχουν ως εξής: «Mr Papas claims he has limited access to technology or a secure internet connection and that his laptop is too old to open large documents. He says he has lost access to his emails for Forum and Iugis, the company servers and his bank accounts. He has also had difficulty finding a notary to notarise his affidavits as he is currently located a “three-hour drive from the next large city that has a public notary” and European summer holidays mean most businesses are on holidays».