«Ύποπτο έμβασμα 2 εκατ. δολαρίων από εταιρεία του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία προς την ιδιοκτήτρια της Ξάνθης» αποκάλυψε δικηγόρος της Westpac

Νέες αποκαλύψεις που φέρονται πλέον να εμπλέκουν και την Ξάνθη και την χρηματοδότηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της ομάδας Mazcon έρχονται από τα ΜΜΕ της Αυστραλιας, μετά τις γραπτές καταθέσεις του Μπιλ Πάπας ενώπιον του ομοσπονδιακου δικαστηρίου της χώρας.

Σύμφωνα με μια από τις καταθέσεις που έγινε μετά από παραγγελία του δικαστή Λι και υπό την απειλή υποβολής κυρώσεων στον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, ο Μπιλ Πάπας δηλώνει ότι είναι «μέτοχος και διευθυντής πολλών νομικών προσώπων σε Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα».

Εμφανίζεται επίσης να υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία των εταιρειών και επομένως δεν μπορεί να εκτιμήσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, απαντώντας έτσι στο σχετικο αίτημα για την ακριβή περιουσιακή του κατάσταση και ενω εχουν παγώσει αρκετοι λογαριασμοί του στην Αυστραλία και έχει κατατεθεί αίτημα να γίνει το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μπιλ Πάπας αναφέρει, σύμφωνα με το υπομνημά του όπως παρουσιάζεται στον Τύπο της Αυστραλίας, ότι «είναι 98% μέτοχος της Iugis Hellas IKE στην Ελλάδα», αλλά και ότι «πούλησε τις μετοχές του στην Mazcon Investments Hellas IKE – η οποία κατέχει περισσότερο από το 94 % της ελληνικής ομάδας της Super 2 ΠΑΕ Ξάνθη – τον Μάρτιο του 2021».

Μόλις δημοσιοποιήθηκε αυτή η αναφορά και χωρίς προφανώς να είναι σε γνώση ότι ιδιοκτήτης κατα 99% και της Mazcon είναι ο ίδιος ο Μπιλ Πάπας (το άλλο 1% το κατέχει ο Τάσος Γιαμουρίδης), ο δικηγόρος της Westpac Τζέρεμι Γκιλες είπε ότι η τράπεζα είχε «σοβαρές ανησυχίες» ακόμη και με την πρώτη επιφανειακή ανάγνωση των εγγράφων αυτών των καταθέσεων.

«Για παράδειγμα, σε μία από τις καταθέσεις, εμφανίζεται να αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές στην Mazcon Investments τον Μάρτιο, κάτι που θα ήταν περίεργο πριν ανακαλυφθούν τα γεγονότα», είπε ο δικηγόρος της Westpac.

«Απλώς δεν το αποδεχόμαστε ως ακριβή δήλωση και θα παρουσιάσουμε εν ευθέτω χρόνο αποδείξεις πληρωμών από τον λογαριασμό του Ομίλου Forum Group Financial Services προς την Mazcon ύψους περίπου 2 εκατ. δολαρίων στα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Με απλά λόγια, πλέον η τράπεζα υποστηρίζει και τα ΜΜΕ της Αυστραλίας μεταδίδουν ότι με χρήματα που φέρονται να αποτελουν προϊόν της φερόμενης απάτης-μαμούθ, ο Μπιλ Πάπας χρηματοδότησε – πλήρωσε την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ξάνθης στην Ελλάδα, δηλαδή την Mazcon.

MME της Αυστραλίας όπως το Australian Financial Review υπενθυμίζουν ότι ηδη από τις 8 Ιουλίου η Westpac είχε πραγματοποιήσει αίτηση για να δεσμευθούν περιουσιακά στοιχεία του Μπιλ Πάπας και στο εξωτερικό σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που φέρεται μάλιστα να έχει πετύχει.

Τότε η Westpac είχε παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία με χρήματα που μετακινούνται από εταιρείες του Ομίλου Forum Group στο εξωτερικό, χωρίς να δημοσιοποιηθούν πιο πολλά στοιχεία. Πλέον γίνεται σαφές με τις νέες αποκαλύψεις ότι ένα από τα αυτά τα εμβάσματα που παρουσίασε η Αυστραλιανή Τράπεζα πραγματοποιήθηκε μέσα Ιουνίου, είχε ύψος 2 εκατ. δολαρίων και αποδέκτη την ιδιοκτήτρια εταιρεια της ΠΑΕ Ξάνθη στην Ελλάδα.