Conference League: Αστάνα-πάνε στην πρεμιέρα του Άκη Μάντζιου στην Ευρώπη

Mε το… αριστερό ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ο Άρης, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 στο Καζακστάν από την Αστάνα, για το πρώτο παιχνίδι του 2ου προκριματικού του Conference League.

Η ομάδα του πρών τεχνικού του Πανθρακικού, Άκη Μάντζιου, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 25, μετά από σκαστό σουτ του Τομάσοβ έξω από την περιοχή, που ξεγέλασε τον Ντένις.

Ο Άρης σταδιακά ανέσασε ρυθμό και σπατάλησε δύο καλές στιγμές για την ισοφάριση με τον Μπερτόλιο.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να πετύχουν το 2-0 με ωραία κεφαλιά και πάλι του Τομάσοβ στο 71′, μετά από αδράνεια της άμυνας των «κιτρινόμαυρων».

Ο Άρης δεν κατάφερε να επιβληθεί ούτε στο τελευταίο 15λεπτο, όταν έπαιζε με παίκτη παραπάνω χάρη στην αποβολή του Σιμούνοβιτς στο 76′ και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, με τον Άρη να έχει τον κόσμο στο πλευρό στη ρεβάνς του «Βικελίδης» την άλλη Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ, και οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, κάτι δεν δεν είναι ανέφικτο.