Ψάχνουν τρόπο να διώξουν από τον νέο ΑΟΞ με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες Τάτο, Στάθη, Δημούτσο και Μυστακίδη

Επίσημα λύθηκαν τα συμβόλαια με 21 ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ και το ίδιο έχει συμβεί με άλλους περίπου 10 που έγιναν βιαστικά επαγγελματίες πέρυσι για να μπορέσει να κατέβει να αγωνιστει η ομάδα της Ξάνθης στα μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ίδιος ο νέος τεχνικός διευθυντής Ιεροκλής Στολτίδης μέσα από «συνέντευξη» στην επίσημη σελίδα της ομάδας καταφέρθηκε ευθέως στην προηγουμενη κατάσταση λέγοντας ότι βρήκε 55 επαγγελματικά συμβόλαια ενώ η ομάδα δεν πρέπει να έχει πάνω από 30 για να είναι βιώσιμη.

Ο Στολτίδης αποκάλυψε ότι ελάχιστοι από το περσινό ρόστερ θα παραμείνουν και όλα δείχνουν ότι οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν και σε αυτές περιλαμβάνονται και πολύ βαριά ονόματα της ομάδας, αλλά και βαριά συμβόλαια, όπως οι αρχηγοί Γιάννης Στάθης, Ανδρέας Τάτος, Ελίνι Δημούτσος αλλά και ο Γιάννης Μυστακίδης.

Οι τέσσερις αυτοί παίκτες δεν ήταν ανάμεσα στους 21 που ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας τους μέσω επίσημης διαρροής της ομάδας το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο δεν υπάρχουν πουθενά στις φωτογραφίες από τις πρώτες προπονήσεις που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η ΠΑΕ, σε μια άκρως συμβολική κίνηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι παίζεται ένα ιδιότυπο μπραντεφέρ με τους παίκτες να έχουν ειδοποιηθεί ότι δεν υπολογίζονται αλλά αυτούς να πατάνε πάνω στα διετή συμβόλαια που υπέγραψαν πέρυσι, όταν επιχειρήθηκαν να μπουν οι βάσεις για την ομάδα που τότε όλοι ήλπιζαν ότι θα ανέβαινε αμέσως στην SL1 και θα χρειαζόταν παίκτες με εμπειρία της κατηγορίας.

Λέγεται ότι τα συμβόλαια είναι ισχυρά και οι αποζημιώσεις που προβλέπονται είναι γενναίες, καθώς ουσιαστικά αν λυθούν τώρα θα πρέπει να πληρωθούν για όλη την επόμενη σεζόν. Το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ξάνθη με την παρούσα διοίκηση δέχτηκε φέτος να πληρώσει μια παχυλή αποζημίωση για την πρόωρη λήξη της συνεργασίας με τον κοουτς Τόνι Πόποβιτς περιπλέκει τα πράγματα.

Από την στιγμή που η διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη υπό τον Μπιλ Πάπας έδειξε σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει παχυλές αποζημιώσεις, είναι λογικό να ζητούν κάτι αντίστοιχο παίκτες που δεν μπορούν να κατηγορηθούν ότι δεν προσπάθησαν να προσφέρουν αυτό που συμφώνησαν με την ομάδα (έτερον εκάτερον αν χτυπήθηκαν από τραυματισμούς, για τους οποίους δεν φέρουν και την ευθύνη).

Οι διαπραγματευσεις για να λυθούν αυτά τα βαριά συμβόλαια μέσω κάποιοι συμβιβασμού είναι σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι τότε θα είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος νεύρων και ένα ιδιότυπο μπραντεφέρ, με τους παίκτες επισήμως να ανήκουν στο δυναμικό του συλλόγου αλλά προς τα έξω ο σύλλογος να δείχνει με κάθε τρόπο, σαν μοχλό πίεσης προφανώς, ότι δεν τους υπολογίζει. Αν θα καταφέρει να απαλλαγεί από αυτούς ή όχι θα φανεί στο τέλος.

Την ίδια ώρα για κάποιους έχουν δημοσιευθεί άρθρα για ενδιαφέρον άλλων ομάδων, τα οποία ωστόσο διαψεύδονται από το περιβάλλον των παικτών, ενώ λέγεται ότι με αυτές τις συνθήκες έχει αρχίσει να σκέφτεται την αποχώρησή του και τουλάχιστον ένας από τους ελάχιστους παίκτες που υπολογίζονται στο νέο ρόστερ. Βεβαια δεσμεύεται και αυτός με συμβόλαιο, πάνω στο οποίο σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να πατήσει ο ΑΟΞ, σε μια αντιστροφή της κατάστασης με τους τέσσερις προαναφερθέντες.