Παραίτηση – «βόμβα» μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη

Την παραίτησή του υπέβαλε γραπτώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη που εξελέγη στη νέα διοίκηση υπό τον Μπιλ Πάπας και τον Τάσο Γιαμουρίδη στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα μέλη που συνέδεαν την νέα ιδιοκτησία της ομάδας με την τοπική κοινωνία αλλά και το παρελθόν της ομάδας και η επιλογή στο σχήμα, την οποία και ο ίδιος επί χρόνια εφέρετο να επιδιώκει και επί εποχής Πανόπουλου, είχε αυτήν την λογική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή παραίτησης αναφέρονται προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι, αλλά γεγονός είναι ότι υποβάλεται σε μια περίοδο που συντελούνται για δεύτερη χρονιά κοσμογονικές αλλαγές στην όλη διάρθρωση της ομάδας.

Επίσης, η παραίτηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχει γκρίνια για την… «αποξανθοποίηση» του ΑΟΞ, με γενικό ξήλωμα σε όλα τα επίπεδα πολλών Ξανθιωτών, αλλά και σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι καταγγελίες και τα διεθνή δημοσιεύματα κατά του ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως επισήμως αυτή η παραίτηση δεν συνδέεται με αυτά τα προαναφερθέντα σενάρια, απλά χρονικά συμπίπτει με αυτά τα γεγονότα. Είναι άγνωστο αν θα υπάρξει τις επόμενες ώρες επίσημη ανακοίνωση για αυτήν την παραίτηση από το ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη, αν θα υπάρξει και συνέχεια στις παραιτήσεις αλλά και αν θα υπάρξει αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους από άλλο πρόσωπο.

Για να συμβεί πάντως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συνέλθει η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η θητεία του παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη κανονικά έληγε τον Οκτώβριο του 2022, δηλαδή σε περίπου 15 μήνες.