Κίνδυνος να μην ανέβει στη Γ’ Εθνική ούτε ένας πρωταθλητής από τις τρεις ΕΠΣ της Θράκης! Πώς θα διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου

Η τριετής προκήρυξη της Γ’ Εθνικής ξεκαθάρισε τον τρόπο που θα ανέβουν στην Γ’ Εθνική οι ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα. Οπως ήταν αναμενόμενο, από την επόμενη σεζόν δεν θα ανεβαίνουν αυτόματα οι πρωταθλητές από κάθε ΕΠΣ αλλά επιστρέφει η διαδικασία των μπαράζ.

Μάλιστα, συνολικά θα ανέβουν 24 ομάδες και αυτό σημαίνει αναλογία ανα επτά ομάδες οι τρεις. Τι σημαίνει σε απλά ελληνικά αυτό και υποτεύονταν όλοι, καθορίστηκε επίσημα από την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής. Μετά το τέλος των τοπικών πρωταθλημάτων θα σχηματιστουν οκτώ όμιλοι των επτά ομάδων και θα ανέβουν τρεις από κάθε όμιλο.

Οι πρωταθλητές των τριών ΕΠΣ της Θράκης θα σχηματίσουν ένα όμιλο με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Μακεδονίας. Θα παιχτεί ένα πρωτάθλημα με μονούς αγώνες και θα ανέβουν οι πρώτοι τρεις της βαθμολογίας από τους επτά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα και να μην ανέβει καμία ομάδα της Θράκης στη Γ’ Εθνική αν βρεθούν σε αυτό το πρωτάθλημα από την 4η θέση και κάτω. Αναλυτικά παρακάτω τα επίμαχα σημεία της προκήρυξης: