Τόκυο 2020: Το τελευταίο ελληνικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες περνά από την Θράκη

Οι 83 συμμετοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν «κλειδώσει» και δεν πρόκειται να αυξηθούν, μετά την πικρή ήττα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ τα ξημερώματα, ωστόσο μένει μία ακόμη ανοιχτή θέση και θα κριθεί στην Θράκη μας και συγκεκριμένα στην Ξάνθη.

Η Ελλάδα θα έχει 83 εκπροσώπους στο Τόκυο καθώς την Κυριακή έγινε γνωστό πως προστέθηκε ο Δημήτρης Τσιάμης στον στίβο, ενώ τελικά η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν τα κατάφερε. Από τις 83 συμμετοχές, οι 82 είναι γνωστές αλλά υπάρχει ακόμα και μία δεν έχει δοθεί ακόμη σε αθλητή.

Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στην ορεινή ποδηλασία, ένα αγώνισμα στο οποίο βοήθησε να κατακτηθούν βαθμοί για την Ελλάδα και ο Κομοτηναίος Χαρρούν Μολλά, αλλά το ποιος θα πάει στο Τόκυο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Αυτό θα κριθεί από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο 9-11 Ιουλίου στην Ξάνθη, με τους Περικλή Ηλία και Δημήτρη Αντωνιάδη να μονομαχούν και ο καλύτερος να κερδίζει το εισιτήριο στο Τόκυο.

Την σχετική απόφαση πήρε η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας επέλεξε να δώσει την θέση στον έναν, υπήρξαν αντιδράσεις από τον άλλον και η ΕΟΕ βρήκε την σολομόντεια λύση να πάει στους Ολυμπιακούς ο νικητής του Πανελληνίου.

Η ομοσπονδία της ποδηλασίας είχε δηλώσει τον Αντωνιάδη, ωστόσο τα κριτήριά της αμφισβητήθηκαν από τον Ηλία και η ΕΟΕ πήρε το θέμα πάνω της και αποφάσισε πως θα δώσει το εισιτήριο σε όποιον από τους δύο κάνει τον καλύτερο αγώνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.