Το «συμβόλαιο ζωής» της Μετοικίδου με την Βασίλισσα και η προσμονή «περισσότερης στήριξης» από τους τοπικούς φορείς

Η Βασίλισσα Θράκης ξεκίνησε άτυπα τη λειτουργία της το 2011 αλλά για πρώτη φορά συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής το 2012. Η ομάδα της Ξάνθης κατόρθωσε να σημειώσει πολλές επιτυχίες και καθιερώθηκε στο χώρο αυτό, με αποτέλεσμα την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής φέτος.

Μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, όμως έλαβε συγχαρητήρια για την φιλότιμη προσπάθεια σε μία περίεργη χρονιά. Από τα βασικά στελέχη της ομάδας η Σέβη Μετοικίδου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη ενώ είναι απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε στην Ακαδημία του Αετού Τοξοτών και είναι ενεργό μέλος της Βασίλισσας από το 2011, έτος που συστάθηκε η ομάδα.

Πλέον έχει αναλάβει την προπονητική εποπτεία των τμημάτων υποδομής της Βασίλισσας της Θράκης, ενώ η ποδοσφαιρική της αξία δεν περνά απαρατήρητη, καθώς η 21χρονη μεσοαμυντικός συμμετείχε στις Εθνικές Ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων από το 2014 μέχρι το 2019 σε φιλικούς και επίσημους αγώνες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μιλώντας στον Ηλία Σχορτσανίτη για την ιστοσελίδα Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο, και κάνοντας την αποτίμηση της χρονιάς, ανέφερε: «Όντας ως νεοφώστιστες στην Α’Εθνική και ευρισκόμενες σε μια πρωτόγνωρη και αρκετά δύσκολη χρονιά για όλους μας, με αρκετές δυσκολίες, αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και πολλές εμπειρίες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, ολοκληρώθηκαν οι επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν η ομάδα μας είχε ως στόχο να αποκτήσει όσες περισσότερες εμπειρίες και να παραμείνει ”ομάδα” σε αυτά τα δύσκολα αποτελέσματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε».

«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια είναι η συνεχής ανάδειξη νέων αθλητριών από τα τμήματα υποδομής και η μέγιστη συμμετοχή τους! Πλέον μεγάλο σύνολο της Βασίλισσας Θράκης αποτελείται από τις ακαδημίες του συλλόγου» σχολιάζει ακόμα αλλά σε σχέση με την βοήθεια από τον κόσμο της Ξάνθης και τους τοπικούς φορείς αναφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετούς θερμούς υποστηρικτές όλα αυτά τα χρόνια,όμως στο φετινό εγχείρημα της Α’Εθνικής ”περιμέναμε” περισσότερη υποστήριξη!!!».

Για την πορεία των γενικών πρωταθλημάτων γενικά απαντά: «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια στην αναγνώριση των γυναικείων πρωταθλημάτων. Δυστυχώς όμως ακόμη και έτσι θεωρώ ότι είναι μικρό το ποσοστό». Για το μέλλον της στη Βασίλισσα αναφέρει ότι «η συνεργασία μου με την Βασίλισσα Θράκης είναι ένα ”συμβόλαιο εφόρου ζωής” οπότε θα ανανεώσω και φέτος την συνεργασία μου» και ενόψει νέας σεζόν λέει: «Θέλω να πιστεύω ότι από την νέα αγωνιστική περίοδο θα δούμε ξανά και τις τρεις κατηγορίες του ποδοσφαίρου γυναικών να αγωνίζονται. Με την ίδια αντιμετώπιση και τα ίδια ασφαλή μέτρα που έχουμε λάβει ως τώρα!».

«Θα ήθελα να ευχηθώ ένα όμορφο και ήσυχο καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο.Επίσης,εύχομαι μια ”φυσιολογική” αρχή προετοιμασίας σε όλες τις ομάδες και ένα ολοκληρωμένο πρωτάθλημα με ασφάλεια και υγεία!!!», καταλήγει στη συνέντευξή της η Σέβη Μετοικίδου.