Το άγνωστο παρασκήνιο της εκτός Ελλάδος απουσίας των Τάτου και Παπάζογλου από το πρώτο μπαράζ ΑΟΞ-Παναιτωλικού έναν μήνα πριν

Συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από το πρώτο μπαράζ της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό για μια θέση στην SL1. Ήταν 26 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, όταν αν και ο ΑΟΞ βρισκόταν από νωρίς πίσω στο σκορ με το γκολ του Βέργου που έμελλε να είναι και το τελευταίο χρονικά στην Ευρώπη που θα μέτραγε διπλό, κατάφερνε εν τέλει να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1.

Εκείνη η νίκη ήρθε είχε έρθει χωρίς τους δύο αρχηγους του ΑΟΞ Ανδρέα Τάτο και Τάσο Παπάζογλου, οι οποίοι όχι απλά δεν αγωνίστηκαν αλλά δεν βρίσκονταν καν στην αποστολή και στο γήπεδο. Οπως αποκαλύφθηκε μέρες μετά, μέσα από την συνέντευξη του Μπάμπη Τεννέ στο ThrakiSportS, δεν βρίσκονταν καν στην Ξάνθη ή γενικά στην Ελλάδα αλλά έδιναν αγώνα δρόμου στην Σερβία για να προλάβουν τουλάχιστον να αγωνιστούν στο επαναληπτικό παιχνίδι του Αγρινίου, όπερ και εγένετο, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμού τους.

Οι δύο παίκτες είχαν πάει στο Βελιγράδι και είχαν αφεθεί στα «μαγικά χέρια» της Μαριάνας Κοβάσεβιτς, της χειρουργού φυσικοθεραπεύτριας που εμπιστεύονται δεκάδες κορυφαίοι αθλητές και ομάδες αν και έχει κατακριθεί για τις μεθόδους της. Χαρακτηρίζεται ως «γυναίκα-θαύμα» αλλά πολλές φορές έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με άρθρα για τις καλές δημόσιες σχέσεις της, τις αμφιλεγόμενες μεθόδους της και συχνά ανορθόδοξες, χρησιμοποιώντας ένα… μυστικό ειδικό υγρό από πλακούντα ανθρώπων ή ζώων (συνήθως αλόγων), οι οποίες έχουν διχάσει τον αθλητικό κόσμο.

Την συγκεκριμένη «γιατρό» έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Ένας εξ αυτών ήταν ο Ολλανδός σταρ Ρόμπι Φαν Πέρσι ενώ ιδιαίτερη αδυναμία της έδειχνε ο Ράφα Μπενίτεθ, ειδικά όσο ήταν κόουτς στην Λίβερπουλ, με τους Άλμπερτ Ριέρα, Γιόσι Μπεναγιούν, Φάμπιο Αουρέλιο, Γκλεν Τζόνσον, Αλμπέρτο Ακουιλάνι να είναι κάποιοι από τους ασθενείς της. Πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς επέστρεψαν καλά, αλλά υπέστησαν πιο σοβαρούς τραυματισμούς αμέσως μετά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη κριτική για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους της.

Έμμεσες ευθύνες στην Σέρβα «γιατρό» έριξε και ο Μπαμπης Τεννές μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στο ThrakiSportS, μέσω της οποίας άλλωστε έγινε γνωστό αυτό το άγνωστο στο ευρύ κοινό περιστατικό. «Ισως δεν σας είναι γνωστό, αλλά ο Τάσος Παπάζογλου και ο Ανδρέας Τάτος έφυγαν την Δεύτερα πριν το πρώτο ματς των μπαράζ και πήγαν σε μια κορυφαία φυσικοθεραπεύτρια στη Σερβία με πολυδάπανη μετακίνηση και θεραπεία, με την προϋπόθεση να είναι έτοιμοι για το δεύτερο παιχνίδι. Πήρα την έγκριση και από εκείνη την γιατρό, αλλά και από το δικό μας ιατρικό τιμ. Και οι δυο γύρισαν την Παρασκευή και το Σάββατο ήρθαν μαζί μας στο Αγρίνιο. Η αλλαγή του Τάτου ήταν καθαρά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη μπάλα και να γίνουμε πιο επικίνδυνοι. Είναι γεγονός όμως ότι χαραμίστηκε η αλλαγή. Δεν ήταν έτοιμος παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις», είχε απαντήσει ο Τεννές στο ερώτημα για εκείνη την αλλαγή του Ανδρέα Τάτου στο δεύτερο μπαράζ, που μπήκε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου αλλά βγήκε δέκα λεπτά μετά με αποτέλεσμα να χαραμιστούν δυο αλλαγές. 

Ο Τάτος γενικά ταλαιπωρήθηκε όλη την χρονιά από πολλούς μυικούς τραυματισμούς, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες του ΑΟΞ, γεγονός που αποδίδεται πέραν των συνεχόμενων αγώνων αλλά και της παρατεταμένης καραντίνας πιο πριν, και στην μάλλον ελλιπή σε αυτόν τον τομέα προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Πόποβιτς και του γυμναστή που είχε φέρει και ο οποίος (επίσημα τουλάχιστον) δεν φάνηκε να αντικαταστάθηκε ποτέ…