Νίκησε καθαρά τον Διαγόρα και μπήκε γερά στο παιχνίδι της ανόδου στην Super League 2 o Ορφέας Ξάνθης

Με τέρματα του Νίκου Μελισσόπουλου και του Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού ο Ορφέας Ξάνθης νίκησε με το καθαρό 2-0 τον πρωταθλητή του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Διαγόρα Στεφανοβικείου και πλέον βρίσκεται σε θέση ανόδου, ελπίζοντας ότι μπορεί να πετύχει το μεγαλο όνειρο της ανόδου.

Ο Ορφέας Ξάνθης θα έχει ρεπό την επόμενη 3η αγωνιστική αλλά πλέον θα κρατά την τύχη στα χέρια του, έχοντας προσωρινά ανέβει στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας που την ίδια ώρα κατάφερνε στο 90′ να μην χάσει στην Μηχανιώνα, εκεί όπου θα δώσει το επόμενο παιχνίδι του ο Ορφέας σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

H ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, από το 31′ λόγω της αποβολής του Κυρίτση προηγήθηκαν στο σκορ στο 35′ με τέρμα του Νίκου Μελισσόπουλου, ενώ στο 68′ ο Τανζού έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Χάθηκαν πάντως ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, που ενδεχομένως να μετρήσουν σε ισοβαθμίες στο τέλος.

MVP πάντως για τον Ορφέα μάλλον δικαιωματικά πρέπει να χριστεί ο Γιώργος Κατρανίτσας καθώς ήταν εκείνος που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα “κέρδισε” τις δύο κίτρινες κάρτες του Κυρίτση. Πάντως, μέχρι να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες, τις καλύτερες φάσεις τις είχαν οι φιλοξενούμενοι με δυο σουτ του Μπλέντη, από τα οποία εκείνο στο 7′ πέρασε άουτ και εκείνο στο 20′ απέκρουσε ο Γεωργούσης.

Ο Αλέξης Μελισσόπουλος πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του στο 25′ κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα, ενώ λίγο μετά το φάουλ από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Ο Νίκος Μέλισσόπουλος με όμορφο δεξί γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αποστολίδη στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι για να κάνει το 1-0. Το 2-0 έγινε μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων με τον σκόρερ ο Τανζού Χαλήλ Ιμπραήμ να περνά και τον αντίπαλο γκολκίπερ Αποστολίδη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κώστας Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών με πρώτο βοηθό τον Τσακίρη (ΕΠΣ Δράμας), δεύτερο βοηθό τον Κουκούμη (ΕΠΣ Καβάλας) και 4ο τον Παρχαρίδη (ΕΠΣ Δράμας).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γιουργούσης, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης (83′ Σουκρή), Βουλγαρίδης, Χαλήλ Ιμπραήμ Τανζού (90+’ Κιολεΐδης), Μελισσόπουλος Ν. (60′ Πασχαλάκης), Μελισσόπουλος Αλ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ (Αρσένος): Αποστολίδης, Καραμπόσης, Ναουμίδης, Λάιος, Ζηνούνης (67′ Κόφφας), Αναστασίου (72′ Κουβελας), Μπλεντής (84′ Καραμανλής), Κυρίτσης Ι., Παπαγεωργίου (72′ Δέλλας), Κυρίτσης Στ., Σπάθης.