Τοποθετήθηκαν από την ΔΕΥΑΑ τα αποδυτήρια – ντουζιέρες στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες.

Στην τοποθέτηση αποδυτηρίων ντούζ προέβη η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αποφασίσαμε με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη να προβούμε σε μια σειρά παρεμβάσεων άμεσης μείωσης της αλόγιστης χρήσης ύδατος σε μια συνεργασία Ευρωπαϊκού επιπέδου των αυξανόμενων απαιτήσεων ύδατος που υπάρχει .

‼️ Πρόκειται για παροχή υπηρεσίας προς τους πολίτες με τριπλό σκοπό .

‼️ Στόχος της ενέργειας αυτής πέραν της εξυπηρέτησης είναι

1) η επίτευξη της άσκοπης κατανάλωσης ύδατος με την τοποθέτηση μπουτόν 5 δευτερολέπτων στο ντούζ ,

2) αύξηση της πίεσης του ύδατος στις ιδιωτικές κατοικίες παροχές του παραλιακού τμήματος του Δήμου λόγω της ορθολογικής διαχείρισης του ύδατος που ξεκινήσαμε και

3) επιτυγχάνουμε μείωση των λογαριασμών ύδρευσης των ιδιοκτητών των παραλιακών καταστημάτων (beach bar) όπου αύξαναν τους λογαριασμούς ύδρευσης τους με υπέρογκα ποσά, με δυσκολία στην αποπληρωμή τους και αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανείσπρακτες οφειλές της υπηρεσίας.

Τα σημεία όπου έγινε η τοποθέτηση των αποδυτηρίων ντούζ προς εξυπηρέτηση όλων των δημοτών είναι :

Α) 1 στην Παραλία Απαλού

Β) 1 στην Παραλία ανάπλασης κάτω από τον Φάρο

Γ) 1 στην Παραλία στροφή Εγνατία

Δ) 1 στην Παραλία ανοργάνωτη στον δρόμο ευθεία από τα μνήματα του οικισμού Χηλή

Ε) 1 στην Παραλία καλαμάκι του οικισμού Χηλή

Ζ) 1 στην Παραλία στο λιμάνι του οικισμού Μάκρη

και

Η) 2 αποδυτήρια ντούζ στο παραλιακό μέτωπο Αγίας Παρασκευής του οικισμού Μάκρη .

Στη συνέχεια θα προβούμε σε προμήθεια περισσότερων αποδυτηρίων ντούζ για να καλυφθούν όσο γίνεται περισσότερα σημεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η τοποθέτηση τους κάθε χρόνο θα γίνεται με την έναρξη της θερινής περιόδου και με την λήξη θα αποθηκεύονται σε αποθηκευτικό χώρο της υπηρεσίας για την συντήρηση και καλύτερη διατήρηση τους.

👨‍👩‍👧‍👦Συνεχίζουμε να ομορφαίνουνε τις παραλίες μας σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες για την μείωση κατανάλωσης ύδατος, με έξυπνες και πρωτοποριακές παρεμβάσεις για τους πολίτες και τον Δήμο μας.

Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν με την πολύτιμη βοήθεια των προέδρων κοινοτήτων Αλεξανδρούπολης κύριο Ναϊτίδη και Μάκρης κυρίας Μαύρου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης