25.000 ευρώ σε ένα χρόνο η βοήθεια του Δήμου Ξάνθης στον ποδηλατικό Πήγασο, μηδενική σε… Ορφέα, Βασίλισσα και Ερμογένη

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής» σύμφωνα με το οποίο έχει χαθεί ο… λογαριασμός με τις οικονομικές ενισχύσεις του Ποδηλατικού συλλόγου Ξάνθης «Ο Πήγασος» από τον Δήμο Ξάνθης.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι γίνεται για πολιτικούς λόγους, ώστε στελέχη του συγκεκριμένου συλλόγου που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι με την αντιπολίτευση «να ψηφίζουν… “δαγκωτά” υπέρ των εισηγήσεων  της παράταξης Τσέπελη» που διοικεί τον Δήμο.

Η αποκάλυψη αυτή ωστόσο δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτήματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι έρχεται λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες στο ThrakiSportS του ισχυρού άνδρα του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπη Χατζημεστή, της ομάδας δηλαδή που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Γ’ Εθνική διαφημίζοντας την πόλη της Ξάνθης, ότι αυτό το επίτευγμα έγινε με την μηδενική υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης πλην… κάποιων λιπασμάτων.

Επιπλέον και η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Βασίλισσα της Θράκης, η μοναδική που εκπροσώπησε όλο τον Νομό Ξάνθης την περσινή σεζόν σε ανώτατη κατηγορία πανελληνίου πρωταθλήματος μετέχοντας για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ από θεσμικούς φορείς οι οποίοι μας αγνόησαν επιδεικτικά αλλά και προκλητικά πολλές φορές».

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS για σοβαρό ενδεχόμενο ο Ερμογένης Ξάνθης που πρόπερσι πανηγύρισε τον τίτλο στην ΕΣΠΕΘΡ και την άνοδο στην Α2 Ανδρών να μην μπορέσει να δηλωθεί σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά να δηλωθεί μόνο στο τοπικό, κάτι που προφανώς και αυτό σε μεγάλο βαθμό δείχνει να οφείλεται στα υψηλά έξοδα των ταξιδιών που απαιτεί η συμμετοχή σε ένα εθνικό πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή λοιπόν, εμφανίζεται με βάση το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Μαχητή» ένας άλλος αθλητικός σύλλογος της πόλης να έχει λάβει σε λιγότερο από έναν χρόνο επιχορηγήσεις από τον Δήμο ύψους 25.000 ευρώ και μάλιστα όχι μονομιάς αλλά με τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις – εντολές σε αυτό το διάστημα. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ποδηλατικός σύλλογος «μέσα σε διάστημα 11 μηνών, πήρε οικονομικής ενισχύσεις ύψους 25.000 ευρώ για 2-3….ποδηλατοβόλτες εν καιρώ πανδημίας (!) και την συνδιοργάνωση ενός αγώνα μόνο και μόνο να ψηφίζουν στις ψηφοφορίες… ΔΑΓΚΩΤΑ υπέρ Τσέπελη-Φανουράκη! Και να μετατρέψουν την παράταξη ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη, σε ΑΓΑΠΗ για τον….ΤΣΕ!!!».

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

1. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 7 Ιουλ 2020, θέμα Νο 11, αριθμός απόφασης 162, με τίτλο: Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση οικονομικής επιχορήγησης του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης με την επωνυμία «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», είχαν εγκριθεί 3.000,00€, για αντιμετώπιση των εξόδων της συμμετοχής του,στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2020 με την εποπτεία της Ε.Ο.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

2. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 4 Σεπ 2020, θέμα Νο 19, αριθμός απόφασης 250, με τίτλο: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης, ως συνδιοργανωτή, σε εκδήλωση της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακ. – Θράκης, είχαν εγκριθεί 3.000,00€.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση  είχε  πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης με τον ποδηλατικό σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟ» και ήταν στα πλαίσια του πρωταθλήματος Μακεδονίας Θράκης

3. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 12 Μαι 2021, θέμα Νο 6, αριθμός απόφασης 145, με τίτλο: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης, ως συνδιοργανωτή, σε διοργάνωση εκδήλωσης της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, είχαν εγκριθεί 4.000,00€.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση  είχε  πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης με τον ποδηλατικό σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟ» και ήταν στα πλαίσια του πρωταθλήματος Μακεδονίας Θράκης
.

4. Στις  8 Ιουν 2021, η Οικονομική Επιτροπή, στο θέμα Νο 16, με τίτλο: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου, σε οργάνωση εκδήλωσης της Ένωσης ποδηλατικών σωματείων Μακεδονίας Θράκης, έδωσε στον Πήγασσο 15.000 ευρώ!!!
Συγκεκριμένα ο αρμόδιος εισηγητής (Τσέπελης) πρότεινε την συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 09 – 11 Ιουλίου 2021, σε συνεργασία με την  Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης και τον τοπικό ποδηλατικό σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ».Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 15.000,00€!!!!

Ετσι λοιπόν, το σύνολο μαζεύεται ως εξής (την ώρα που άλλοι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι όπως ο Ορφέας Ξάνθης, η Βασίλισσα της Θράκης και ο Ερμογένης φέροντα να μην έχουν εισπράξει ευρώ):
1) 3.000 ευρώ
2) 3.000 ευρώ
3) 4.000 ευρώ
4)15.000 ευρώ
Σύνολο 25.000 ευρώ!