Νοκ άουτ με Ορφέα ο (με παρελθόν στην Θράκη) «στυλοβάτης» της άμυνας της Αναγέννησης Καρδίτσας

Μία πολύ σημαντική απώλεια θα έχει να αντιμετωπίσει η Αναγέννηση Καρδίτσας ενόψει της αναμέτρησης με τον Ορφέα Ξάνθης για την πρεμιέρα του 1ου όμιλου των μπαράζ ανόδου.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός μάχης για τον Κυριακάτικο αγώνα τίθεται όπως όλα δείχνουν ο Αλέξανδρος Αρχοντής, ο οποίος αποχώρησε ως τραυματίας στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου με τον Ηρακλή Λάρισας και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα του.

Ο αντικαταστάτης του, όπως αναφέρει το karditsasport (από όπου και η κεντρική φωτόγραφια από αγώνα της φετινής σεζόν), αναμένεται να είναι ο Μπάνε Νίκιτς, ενώ υπάρχει και ο Μπλαντένοβιτς, που αποκτήθηκε τον Μάρτιο.

Ο 31χρονος έμπειρος αμυντικός με θητεία και από ομάδες της Θράκης (Ελπίδα Σαπών, Μέγας Αλέξανδορς Ιάσμου) θεωρείται εκ των βασικών πυλώνων της ομάδας της Καρδίτσας. Στο μεγαλύτερο μέρος (13 από τις 15 αγωνιστικές) της φετινής σεζόν ήταν βασικός και αναντικατάστατος, με εξαίρεση δύο αγώνες όπου ήταν εκτός και έναν που πήρε ολιγόλεπτη συμμετοχή ερχόμενος από τον πάγκο. Έχει σκοράρει και δύο τέρματα, με το ένα εξ’ αυτών να είναι στο πρόσφατο πολύ κρίσιμο διπλό της Αναγέννησης στο Λιτώχορο κόντρα στην ΑΕ Καρίτσας.

Τα νέα αυτά ασφαλώς και είναι ενθαρρυντικά για το στρατόπεδο των Ξανθιωτών, οι οποίοι πέραν της δικής τους προσπάθειας, θα χρειαστούν και τη βοήθεια της τύχης ώστε να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα από την έδρα μίας ιστορικής ομάδας και να αποκτήσουν ένα μικρό προβάδισμα για την άνοδο. Ωστόσο κανείς δεν παραγνωρίζει ότι η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι μια ιστορική και αρκετά ισχυρή ομάδα που προφανώς και δεν βασίζεται σε έναν μόνο παίκτη αλλά στο σύνολό της.