Έρχονται στην Θράκη οι Legends 2004 για μια ξεχωριστή αθλητική γιορτή με… αγέννητα τότε παιδιά

Οι Legends 2004 ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα για να συναντήσουν μικρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 12 ετών, αγόρια και κορίτσια, να μοιραστούν τις αξίες και τα ιδανικά τους, τη χαρά του αθλητισμού, να διδάξουν τις αρχές του ομαδικού πνεύματος και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Το Legends 2004 Youth Cup είναι ένα mentoring event προπονητικού και αγωνιστικού χαρακτήρα, μία διαδραστική διαδικασία για παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου της ηλικιακής κατηγορίας Κ12. Μία πολύτιμη εμπειρία, η οποία θα λειτουργήσει ως οδηγός για την υπόλοιπη ζωή των παιδιών, εντός κι εκτός αθλητισμού.

H Aστική Μη Kερδοσκοπική Eταιρεία Champions For Life και τα μέλη των Legends 2004 θα βρεθούν για ακόμη μία φορά στο πλευρό των μικρών αθλητών ως μέντορες, καθοδηγώντας τους μέσα από μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν θεωρητικό και αγωνιστικό μέρος, διδάσκοντάς τους τον σωστό τρόπο προπόνησης, μυστικά του αθλήματος αλλά κυρίως τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και την νοοτροπία τους.

Η δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 15 χρόνων από την κατάκτηση του EURO 2004. Τότε, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Legends 2004 υποδέχθηκαν περισσότερα από 200 παιδιά από τους συλλόγους Α.Ε.Κ., Αριστέας Άργους, Ατρόμητος Χαλανδρίου, Δήμητρα Απόλλων 2005, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Πανηλειακός, σε μία εκδήλωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Εξέλιξη και συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε δύο χρόνια πριν αποτελεί το φετινό Legends 2004 Youth Cup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, σε πρότυπες εγκαταστάσεις έξι πόλεων της Ελλάδας, μία από τις οποίες και στην Θράκη. Συγκεκριμένα:

  • 12.06.2021 Αγρίνιο (προπονητικό κέντρο Π.Α.Ε. Παναιτωλικός) 
  • 19.06.2021 Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο)
  • 03.07.2021 Αλεξανδρούπολη (Δημοτικό Στάδιο)
  • 04.09.2021 Ρέθυμνο (Δημοτικό Γήπεδο Ρεθύμνου, Σοχώρα)
  • 11.09.2021 Αθήνα (Δημοτικό Γήπεδο Ρουφ)
  • 18.09.2021 Πειραιάς (Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αγίου Διονυσίου, Ακτή Κονδύλη)

Το Legends 2004 Youth Cup διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Champions For Life» με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή των ακαδημιών είναι εντελώς δωρεάν.

Στο σύνολο της διοργάνωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η διοργάνωση στην Θράκη προγραμματίζεται την παραμονή της επετείου της κατάκτησης του EURO στις 4 Ιουλίου του 2004, αλλά το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα παιδιά που θα λάβουν μέρος ήταν αγέννητα τότε που στεφθήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης!!!