Απειλείται με έκπτωση από την θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης ο Ζαμπούκης σύμφωνα με Λαμπάκης

Κατηγορούμενος για κακούργημα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τεθεί σε αργία ή ακόμα και να εκπέσει από το αξίωμα του δημάρχου, είναι ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm, ο κ.Λαμπάκης που να θυμίσουμε ότι είναι και δικηγόρος, όπως και ο κ.Ζαμπούκης και άρα γνωρίζει τα νομικά θέματα, τόνισε ότι: «Ο κ.Ζαμπούκης είναι ήδη κατηγορούμενος με δικαστική απόφαση για κακούργημα, διότι κατέβαλε στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΑ χρήματα από τα μη καταβληθέντα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Τον συμβούλευε περί του αντιθέτου ο νομικός της ΔΕΥΑΑ και διαφωνούσαμε εμείς ως αντιπολίτευση, αλλά το έκανε. Πρόκειται για παράνομη δαπάνη της Δημοτικής επιχείρησης, που ξεπερνά τις 120.000 €, και εμπίπτει στα κακουργήματα» επεσήμανε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: “Είμαι αυτός που κατέφυγα στην Αποκεντρωμένη, για να καταγγείλω μια ζημιά των δημοτών μας στην ΔΕΥΑΑ, ύψους 230.000 ευρώ. Γιατί ενώ καμία ΔΕΥΑΑ σε όλη την Ελλάδα δεν πλήρωσε από το 2013 και μετά δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα γιατί θεωρήθηκε ότι όπως όλο το Δημόσιο και η ΔΕΥΑΑ δεν πρέπει να τα πληρώσουν και ενώ βγήκαν αποφάσεις και από τον Άρειο Πάγο και από το Συμβούλιο Επικρατείας που επικύρωναν τις αποφάσεις για την περικοπή των δώρων, παρ’ όλα αυτά πήγε και έδωσε 230.000 ευρώ μη νόμιμα. Αυτό δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Αυτό που έκανε είναι κακούργημα και η πληροφόρηση μου είναι αληθινή και έχω το δικαίωμα της πληροφόρησης ως καταγγέλων, είναι ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για να εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα στον κύριο Ζαμπούκη άλλα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συνήλθε πριν από λίγες ημέρες και αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση του Ευσαγγελέως για παραπεμπτικό βούλευμα για να δικαστούν εν όψει του Εφετείου Κακουργημάτων Κομοτηνής. Τους έχει κοινοποιηθεί αυτή η απόφαση και έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο Συμβούλιο Εφετών για να μην ισχύσει αυτό. Αν καταδικαστούν, τότε θα έχουμε αργία ή και έκπτωση. Εδώ έχουμε αργία για πολύ μικρότερα παραπτώματα”.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/