Έκκληση Κουτρουλού στους «ειδήμονες» να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και αισιοδοξία για το μέλλον

Έχοντας εξ αρχής ξεκάθαρη άποψη ότι φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν έπρεπε να διεξαχθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και δη με αυτό το φαστ τρακ σύστημα, ο Απόστολος Κουτρουλος επανέλαβε την άποψη ότι εφόσον διεξάγονται θα έπρεπε να προβλεφθεί τουλάχιστον να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Ο προπονητής της Αναγέννησης Θαλασσιάς μίλησε για το θέμα στην Δράμα κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με την ΑΕ Αμπελοκήπων, στην οποία η ομάδα του ηττήθηκε με το βαρύ 5-0.

«Είναι τόσο ιδιαίτερο το πρωτάθλημα αυτό. Δεν εισακούστηκαν οι φωνές παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών για αυτό το ΑΝΙΣΟ με κεφαλαία γράμματα πρωτάθλημα. Δεν δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες που έχουν επενδύσει χρήματα, κόπο, χρόνο, να βγάλουν την πραγματική τους απόδοση μέσα σε αυτό το εξπρές πρωτάθλημα. Δεν θα μπορέσουμε αν εξελιχθεί όπως το έχουν προγραμματίσει οι ειδήμονες πρωτάθλημα, να δείξουμε τι πραγματικά θα μπορούσαν να κάνουν οι ομάδες. Είναι κρίμα για ομάδες όπως η ΑΕ Αμπελοκήπων που πραγματικά έχει επενδύσει», ανέφερε στο ξεκίνημα τη τοποθέτησή του ο Απόστολος Κουτρουλος.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων διευκρίνισε: «Οπως γίνεται σε άλλα πρωταθλήματα, σε άλλα αθλήματα αλλά συζητιέται έντονα και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να μην υποβιβάζονται ομάδες. Αν είχαν εισακουστεί οι εκτιμήσεις κάποιων παραγόντων, προπονητών που ασχολήθηκαν εξειδικευμένα και έκαναν όπως προτάθηκε ένα πρωτάθλημα ήπιας δυσκολίας με την έννοια ότι δεν θα υποβιβάζεται καμια ομάδα ενω θα υπάρχει πρωταθλητής να ανέλθει, όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι μιας και δεν βλέπουμε τα κατώτερα πρωταθλήματα να γίνονται. (…) Θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα. Δεν μπορεί τόσοι παράγοντες που κινούν τις ομάδες να φωνάζουν και τελικά να μην εισακούγονται. Θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα».

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Απόστολος Κουτρουλός ανέφερε: «Δίκαια η ομάδα των Αμπελοκήπων κατάφερε να μας κερδίσει. Εμείς φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι κάνουμε λάθη κυρίως απειρίας αλλά δείξαμε ότι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε και να κάνουμε μια καλή άμυνα, παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα λάθη με αποτέλεσμα να την πληρώσουμε. Μας στεναχωρεί το σκορ αλλά δεν τα βάψουμε μαύρα γιατί εκτιμώ ότι αυτό που δημιουργήσαμε σε αυτόν τον μικρό οικισμό της Ξάνθης, στην Θαλασσιά, έχει μέλλον και ελπίζω σε μερικά χρόνια να μπορέσουμε να ανακάμψουμε».