Pre League: Στα σκαριά αύξηση των ξένων – Το πιθανό σύστημα διεξαγωγής για ΑΕ Κομοτηνής και Άθλο Ορεστιάδας

Κοντά στην υλοποίηση σημαντικών αποφάσεων για την Pre League Ανδρών της νέας σαιζόν είναι η ΕΟΠΕ.

Ένα από τα κυριότερα θέματα που έχουν τεθεί επί τάπητος από πλευράς ΕΟΠΕ, θέμα που έχουν αιτηθεί και οι ομάδες, είναι η αύξηση των ξένων μεταγραφών στις ομάδες της Pre League.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι πέρσι οι περισσότερες ομάδες είχαν την επιλογή μίας και μόνο ξένης προσθήκης ενώ από φέτος φαίνεται ότι η επιλογή αυτή θα αυξηθεί σε δύο. Όπως είναι φυσιολογικό μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει την δυναμική όσων ομάδων επιλέξουν να αγωνιστούν με δύο ξένους, αναλόγως και της ποιότητας αυτών.

Όσον αφορά τώρα τις αποφάσεις γύρω από το σύστημα διεξαγωγής, η ΕΟΠΕ προσανατολίζεται σε κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με φέτος. Έτσι, το φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί και με τις 12 ομάδες που είναι από πέρσι δηλωμένες στο πρωτάθλημα, σε δύο ομίλους των 6 ομάδων. Από αυτούς τους δύο ομίλους, οι τρείς πρώτοι του κάθε ομίλου θα σχηματίσουν τα πλέι οφ ενώ οι τρείς τελευταίοι κάθε ομίλου τα πλέι άουτ. Οι δύο πρώτοι θα ανέβουν αυτόματα στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο τρίτος της κατάταξης θα παίξει μπαράζ με τον όγδοο της Volley League, ενώ οι αγώνες θα γίνουν σε μορφή πρωταθλήματος με δύο γύρους.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στον Βόρειο Όμιλο θα συμμετείχαν οι Άθλος Ορεστιάδας, ΑΕ Κομοτηνής, Αριστοτέλης Σκύδρας, Άρης, Πιερικός και Πήγασος Πολίχνης ενώ στον Νότιο Όμιλο θα αγωνιζόντουσαν οι Καλαμάτα, Πανιώνιος, Κέρκης Σάμου, Πανερυθραϊκός, ΑΕΚ και Αιγιαλέων .